Flytt!

Jag kommer hedan efter att finnas på denna blogg i stället på grund av vissa skäl; http://idastaark.blogg.se/

Ses där!

/ Ida


En klar, två kvar!

En tredjedel klar, två tredjedelar kvar! Klarade en del av repetionen på körskolan igår men man måste klara den tre gånger så än är det lite kvar. Tänkte tillbringa ganska mycket tid där på lovet så teorin verkligen sitter så jag slipper kugga på det :)

Nu sitter jag i bilen på väg till stationen. Som vanligt i mitt liv på vardagarna.
Se om det dyker upp några inlägg under dagen!

/Ida


Ponny Ridning!

Tråkig dag blev till rolig dag! Åkte efter praktiken till boxholm för skulle följa med och rida Lydias lilla ponny ut i skogen, då hon skulle ta första turen ut på DiNozzo ville hon ha sällskap. Men eftersom vi inte hade vädret på våran sida så fick det bli lite träning i ridhuset ist. skrittade och travade på Kelly och trodde faktiskt att hon skulle vara lättare. Men så var det inte.. det var en rolig men svår häst om man säger så :) hihi. Men trevlig kväll iallafall. nu sitter jag här med handuken på huvudet för kom ut ur duschen förut så blir ner till Tv:n & soffan och äte lite nyponsoppa :)hihi

DiNozzo
e De Kooning (Donnerhall) - Florestan I
Äg:Bea Chrawall









Hagaby Primrose
e. Fourwinds Flashjack - Derwen Tennessee Express





Haha känndes inte alls ovant och rida ponny ;)








Vissa har visst bråttom?

Ibland undrar man ju hur vissa tänker. När tåget kommer in så ska ju så klart resenärerna som ska av i Linköping komma av först innan man själv kliver på tåget. Dock tycker visst inte alla det utan ställer sig mitt för dörren! Hade lust att säga åt idioterna att flytta på sig men gjorde aldrig det. Dom lämnade ju i alla fall en liten gång på en halv meter åt stackarna som skulle av tillslut.

Nu är jag som sagt på väg hem! Ska förmodligen tillbringa någon timme på körskolan och plugga lite teori. Det behövs vill jag lova!

/Ida


gårdagens händelse

Som många vet så slutade gårdagen inte som många hoppades att den skulle. När jag var på väghem ifrån skolan igår fick jag veta att Världens finaste häst Karats inte mådde så vidare bra, det var tydligen riktigt allvarligt. Så jag tog min bil så fort som möjligt när jag kom hem och kl 16.00 när jag hom dit låg han ner i boxen levde som tur var och fick dropp. På vägen till boxholm var jag lugn men när jag svänge av stora vägen var jag så rädd. Har nämligen varit med om det här fött att jag inte hunnit säga hej då till de finaste så var så rädd att jag inte skulle hinna. Skakade av rädsla och vågade knappt inte gå in i stallet när jag kom. Men han kämpade och kämpade på men kroppen ville inte så de på ridskolan bestämde sig för att han skulle få somna in. Även fast det högg i mitt hjärta tyckte jag att det var det bästa och rätta beslutet. det var hämska att se honom som han var. Men han har det bra nu bland Dante, Baloo och Pigall :)<3

Elli tyckte också att jag skulle skriva ett litet brev till de i stallet eftersom jag kände han så bra tyckte hon. så här har ni orsaken om Karats Bortgång & hur han var som ridskolehäst i mina ögon <3

http://www1.idrottonline.se/BoxholmsRK-Ridsport/Nyheter/EgnaNyheter/VilaifridKarat/

Minnen med Finaste <3















Kommer alltid älska dig din finaste bästa karat! du var en av de bästa! <3 Love You




Trötta flickor

Två lektioner avklarade och Linda & Lydia ser ganska så trötta ut. Ska ta och väcka dom tänkte jag så vi kan gå ner och käka :)

/Ida


Liten Sally duktig!

Tog en tripp till Ekeby när jag kom hem för att tömköra Sally. La fram två travbommar som jag tänkte att vi skulle jobba lite över och även se lite hur hon reagerade på dem. Hon var jätte fin redan från början och mycket mer frammåt än förra gången, så där är ett framsteg. Bommarna var hon superduktig på. Hon trampade på jätte fint över dem och verkade tycka det var kul. Hon började dumma sig lite en gång men gav upp ganska så snabbt och fortsatte att jobba. Testade även på lite skänkelvikning i skritt och även där var hon mjuk och fin när hon väl förstod. Sammanfattningsvis så var hon superduktig idag om man bortser från att hon sprang över mig i stallgången.. :)







Vila i frid karat!

Idag hände något jätte jobbigt min älskade och tredje förra foderhäst gick bort... Saknar dig killen älskar dig föralltid !


Intensiv dag

En lång dag i ånestad började med lektion på Walle i stora ridhuset. Mycket kul :) det var hopplektion men blivit lite feg på senaste tiden så hoppade inget :P red lite lösgörande och sådant och han blev riktigt fin tillslut :) sen blev det lunch och sedan hästens historia :)
Blev sen att ta fram frallan för Elle skulle longera och öva inför hästskötarexamen :P Nu är vi på väg hem. Ska försöka få med mig min mor ut och spring om jag hittar några bra skor :P


Hur man lastar en häst... ZzzZZz

Jag praktiskt taget sov igenom eftermiddagens övning. Jag var med på lektionen men lyssnade knappt. Jag menar, att gå igenom vad man ska ha på sig och vad hästen ska ha på sig under lastning och transportering kan jag i princip redan. Sen när vi ska lasta hästarna och samma person går in och ut från transporten 4-5 gånger med hästen blir det ganska långtråkigt.

Nu sitter jag i alla fall på bussen på väg till Mjölby. Ska till körskolan och köra. Sista momentet att gå igenom idag, motorväg, sen är det bara att repetera allting och förbereda sig inför uppkörningen!

/Ida


Segare polle får man leta efter

Stalldag i skolan och ett dressyrpass på Ubald avklarat. Seg men trevlig polle, dock var han väldigt ojämn i sidorna. I höger sköt han ut bogen, stel och tappade bjudning medan han i vänster var mjuk men han la huvudet på sned.

I eftermiddag ska vi lära oss att lasta. Vet inte om det är teoretiskt eller praktiskt men det märks. Min handled börjar även strejka väldigt mycket nu, apa...


Att glömma sin bästa syster!

Trevligt när bror lagar mat och glömmer att hans syster inte tycker om den "äckliga" äggblandningen. Tur han bor mitt i Boxholm så man har lite annat att välja på. Jag använde min bästaste fantasi och bad Emma att beställa en pizza till mig så nu är jag proppmätt!! Och trött med för den delen :)

/Ida


Garage häng :P

Sitter just nu i garaget med Anders och Wille. De håller på att kapa bakaxeln på hans gamla bil. Sen har jag bytt spolavätske behållare på min bil eftersom den läckte någonstans. Så nu kan jag köpa mer spolarvätska och fylla på så det känns bra :) efter skolan idag blev det lite slappa i soffan och några program av bb.

Ikv vet jag inte riktigt vad som händer men i morgon blir det lite sovmorgon och sen in till ånestad och rida hoppträning för Kerstin och har förhoppningsvis fina Walle igen :)<3
/ Carro


Ändrar schemat lite!

Då min bror fyllde år igår så ska vi tydeligen dit om 20 minuter och fira honom. Med det sagt så menar jag att min kväll inte riktigt blev som jag hade planerat den.. Hade bestämt med Lina att jag skulle rida Sally idag men fick helt enkelt ställa in det. Ska förmodligen dit imorgon och tömköra henne i stället och sen kanske rida på torsdag. Sånt som märks! :)


Tycker Sally är lite charmig på den bilden! Sen får folk döma hur dom vill, att hon stegrar beror inte på att jag är hård i handen eller driver för mycket utan att det previs åkte förbi en bil med hästtransport :)


Om 36 dagar..

..är det den 1 Maj och då drar speedwayen igång!








Skön start på dagen!

Börjar sent idag så var duktig och tog stallet direkt på morgonen. Mockade hela stallet och fixade Sessans matpåsar, min handled strejkade så kunde inte fylla allas. Skönt att ha det gjort! :)

Nu ska jag och mamma snart åka. Utvecklingssamtal är vad dagen i skolan börjar med. Jippiyey eller något sådant.?!

 

 


En efterlängtad kväll med mys!

Sitter nu på stationen i Mjölby och väntar på mitt tåg till skolan.
Han precis med bussen i morse och även gick jag upp en kvart innan den gick :P

Gårdagen var mycket fin iallafall. Blev först lite meck med Anders bil i garaget sen fin lunch tillsammans (köttbullar & makaroner) sen ner till vv och tvätta bil. Sen mot Mjölby för att köpa lite godsaker att ha på kvällen då vi såg på film och käka lite onyttigt :)<3

 

 


Kväll med saknad person!

Kvällen tillbringades tillsammans med Elli och Emma. Jätte roligt att äntligen få träffa den underbart saknad personen! Blev mycket prat och skratt om allt och ingenting. Vi passade även på att grädda våfflor och äta. Vet faktiskt inte vem som var bäst på det?! Alla lyckades i alla fall få till var sin fetknopp så vi var väl alla lika usla..

På vägen hem svängde jag förbi stallet för att fixa Sess inför natten. Såren läker riktigt fint nu så om hagen kan fortsätta att hålla sig så här torr ska det nog vara läkt snart. Lindade bägge benen och drog på henne fleece.

Nu var det väl tänkt att jag skulle in i duschen och sedan sova!

image description

image description


Här ska det tvättas :)

Anders och jag har precis lagat lite mat :) det blev makaroner och köttbullar och till efterrätt våfflor :) muums! Nu är vi på VV och ska tvätta lite bilar :)

 


Kul men stressigt!

Uppe med tuppen!
Mockade och fixade stallet vid nio. När jag var klar tog jag in Sessan och gick upp till fältet för att longera henne. Hon var fin idag med! Märks att jag inte jobbar med henne så mycket och så ofta längre för hon är himla pigg. Men hon är positiv och hon verkar tycka det är roligt så det är kul! :)

image description

Jag fick stressa hem och byta kläder för att direkt åka in till Mjölby. Skulle med Elle på en Clear round vid 11:20 och jag hann precis!! Skickligt kände jag ;)

När Tärnmin var klar och vi åkte iväg var klockan 12:20. Tog 5-10 minuter att åka sp när vi kom fram lastade vi ut Tärnmin. När Elle kom till framhoppningen ropade dom upp i högtalarna att hon var nästa ryttare som skulle in! Hejsan tjena stressigt liv!! Tur kunde en köra före henne men blev ju ändå stressigt så klart. Hon hann inte rida fram ordentligt och hon hade inte kollat banan! Så innan hon gick in på första rundan förklarade jag väldigt snabbt hur banan var. Hon kom i alla fall runt 90 cm med ett stopp på första och en volt till andra så det var himla bra med tanke på förutsättningarna hehe..

Andra rundan som var deras debut i 100 cm gick över förväntan enligt Elle. Dom kom runt felfritt!!! Duktig polle!! ;)







När vi kom hem från tävlingen bytte vi häst och Elle red ett lugnt dressyrpass på Marsen. Kan säga att dom som har fördomar om travare ska knipa. Både Tärnmin och Marsen kan!! Fin fina hästar :)






Solen är en bra uppfinning!

Hej bloggen :) kl är halv 3 och det är ett underbart väder ute! Träffade älsklingen igår! Mys! Blev en liten glass i solen förut oxå. Nu sitter vi ute i garaget och han ska fixa lite med sin bil :) jag passar på att sola lite :P

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3267031/images/2012/pic_195446801.jpg" class="image">


Trippeltömkörning

Vid fyra gick jag till stallet tillsammans med Carro och tömkörde både Belle och Sessan. Började med Belle och det var lite spännande eftersom vi inte visste hur hon skulle reagera. Hon tyckte det var ganska så äckligt med att ha tömmar som låg över hennes rygg, men efter några varv slappande hon av. Tanken med henne idag var bara att hon skulle vänja sig, slappna av och förstå vad hon skulle göra.

När jag var klar med Belle tog vi av henne tömkörningsgjorden och satte på den på Sessan i stället. Tömkörde henne kanske i 5-10 minuter, hon behöver inte mer utan tanken är mest att hon ska få röra lite på sig i rätt form. Var över en månad sedan jag tömkörde henne men hon var superduktig och jobbade på riktigt bra! Gud vad jag längtar tills hon pluppar ut fölisen så jag kan komma igång med henne lite mer ordentligt!!! :)








Det går i ett!

Igår kväll hade jag lite tråkigt så jag frågade vad Ida skulle göra och hon var i Linghem. Så det blev en spontan tripp dit. Blev lite dricka och prat och mycket kul! :) Sov också över där eftersom jag tog bilden dit och inte kunde köra hem.  Åkte sedan på morgonen vid 9 med ida och Elli till Donken i mjölby och åt lite frukost. sen åkte jag och ida vidare till Terrängbanan som Ida redan har skrivit. Tog lite kort och så det var kul. :)
Sen åkte jag hem igen till väderstad och hjälpte Nina att komma iväg på dressyrtävlingen i mantorp.
Sen tillbaka till ida och ta kort när hon Longerade Sally, sen mot hundarna och ut och gå och sist men inte minst gå till stallet och ida Tömkörde Sessan och Belle. Nu sitter vi och väntar på att Idas pappa ska bli klar så att vi kan skjutsa in han till boxholm och lite.










Med tid och tålamod går det mesta!

Då är även Linas häst Sally avklarad! Idag satte vi på tömkörningssakerna direkt. I början var det lite protester, trots och även lite testning skulle jag tro. Hon gick även och trippade och var inte så framåt som jag ville ha henne, men i mitten och vid slutet var hon fin och jobbade på riktigt bra så det var jätte kul! :)






Man blir så sugen!

Då var mitt första moment för dagen avklarat! Fick ett sms av Elin i morse som ville att jag skulle med till terrängbanan för att ta kort. Självklart vill jag det så jag och Carro tog bilen och brummade iväg!

Första gången jag såg Elin rida Wembley och dom passade jätte bra ihop! Wembley som aldrig (vad dom tror) har varit på en terrängbana förut skötte sig jätte bra och både hon och Elin verkade tycka det var riktigt kul. Blir lite avis faktiskt... Men men, dom hoppade både upphopp och nerhopp, gick genom vatten och kom över gravarna så det ska man väl vara mer än nöjd med första gången hästen är på en terrängbana! :)










































Vi kör tredje helgen i rad!

Gårdagen spenderades för tredje helgen i rad i Linghem. Blev mycket dricka, prat och skoj! Fick även dit Carro!! Tur det kände jag :)

Nu är jag, Carro, Elli och min huvudvärk på väg hem. Blir ett stopp på donken för lite käk sen kommer dagen vara fullspäckad! Ska försöka uppdatera mellan varven!

/Ida


Titta & Njut

Lite bilder ifrån flyinge mer kommer i morgon

























Nu över till bilderna ifrån där jag bodde (hos Ninas Syster)






















Dimma i Skåne!




Ni får mer bättre bilder ifrån flyinge och det i morgon när jag har lite mer tid :)








Hej då Skåne :/

Sitter nu i bilen på väg hem ifrån Skåne. Mycket träligt för har haft så himla kul här nere. Men även lite skönt att komma hem. Många timmar kvar innan vi är hemma.

Min dag idag har bestått Av att fodra hästar tagit ut hästar och ridit ut med ninas syster gilla på talent (stavning) underbar häst! Sen mockade jag hela stallet och krattade och gjorde fint.
/ Carro


Bästa veckan!

Godmorgon fredag! Idag är det tyvärr dax att lämna engelholm/skåne. Jag har haft jätte kul när jag varit här jag har till o med uppfyllt en dröm och det var att se flyinge och det är -check! Herregud vilket ställe det var. Hästar överallt massa olika stallar som tex: stora hingststallet lilla hingststallet stostallet och körstallet och massa mer. Tre underbart fina ridhus travbana av något slag och ett ridhus som var en galoppslinga :P fast där inne var det mega lågt i tak. Jätte fina utebanor.
Det var verkligen ett ställe jag kan åka till igen! :) Ne nu ska jag upp hade sovmorgon till 8 men självklart ska ma vakna tidigare så nu ska jag upp och ut och fodra hästar här i engelholm :)
/Carro


Inlämning hit och prov dit

Jag förstår faktiskt inte hur jag ska klara matteprovet imorgon. Fast jag trodde ju inte att jag skulle klara svenskan i går eller kemin idag, vilket jag tror att jag gjorde, så förhoppningsvis ska jag väl klara av matten också. Ska försöka anstränga mig lite ikväll men får väl se hur det går..


Frukost+hoppträning

Godmorgon :)
Sitter nu i flyinges resturang och äter frukost och tittar på hoppträning samtidigt :) Nina har tömkört Lasse nu på morgonen för bo jenå. Vilken häst! :)

Hörs senare detta ställe är underbart ! :)


Mot flyinge

Mot flyinge !


God natt!

God natt underbara dag imorgon upp tidigt sen mot flyinge :)


Jobba med hästar

Att jobba och rida andras hästar är bland det bästa som finns! Det är så himla roligt, finns nästan inget roligare. Var hos Lina idag och longerade/tömkörde hennes unghäst. Ska eventuellt börja rida henne någon gång i veckan, beror på hur nöjd Lina blir över mitt jobb. Hoppas i alla fall på det :)

Den andra hästen jag rider, Belle, ska vila i en vecka för att hon är spänd och har lite ont i ryggen. Hon ska sedan jobbas från marken och sedan sättas igång igen. Blir alltså ingen ridning på den fronten på ett tag, men huvudsaken är ju så klart att Bellsan blir bra i ryggen! Ska väl inte ta allt för lång tid hoppas vi på :)

Och till sist en liten uppdatering om min Prinsessa! Hon börjar faktiskt att få en liten mage nu, en fölismage alltså men lite fett är det väl med. Hennes sår på bakbenen håller också på att läka! Mycket mycket sakta men det går framåt. Inte är hon svullen heller så det går faktiskt ganska bra med min oturfågel just nu. Peppar peppar.. :)



ska se om jag kan få lite bilder på Linas häst och även lite nyare på "stallets" hästar..



Simma som fisken

Simmade och livräddade i skolan idag, och simma är så himla roligt!! Synd att man är så feg, hade jag inte varit det skulle jag lugnt göra det oftare. Simma är ju bland den bästa träningsformen som finns, och tycker man att det är roligt också så förstår jag egentligen inte vad problemet är. Ska försöka få med mig Emma eller någon och simma en gång i veckan, se om jag lyckas :)

/Ida


MOT SKÅNE!

Ja ni ser vad det står nu åker jag upp till stallet igen för att fixa hästarna sen åker vi till skåne :) kanske uppdaterar med ikv :)
Kommer hem på Fredag ha det bäst!
puss


Om..

Om hostan kunde försvinna skulle jag må skapligt bra! Och om ångesten och huvudvärken kunde försvinna så skulle jag må jäkligt bra!


älskar dig <3


Waltino.ca 178 cm.

Ooj vad klockan springer iväg.. Har inte hunnit med alls mycket idag.
vaknade kl 06.00 av att Ida ringde och sa att ho glömt sin plånbok i min bil (klantunge) så var bara att gå upp och låsa upp. Sen ner igen och somnade om och vaknade vid 9 igen. Grog då på måndags programet av big Brother. Sen hem till pappa och åta lite lunch vid halv 11. Efter det mot mjälby för att hämta upp eller sen vidare mot Ånestad (Linköpings Fältrittklubb) Vi yrade runt lite men fram kom vi i tid iallafall :D Där red jag bästa Walle (Waltino) Stor häst väldigt stor häst, Han var som ett marsvin i början men jädrar vad han losstnade sen på slutet. Dock var han väldigt stark men det gick endå fina walle! <3

På vägen hem hittade jag och elle tyvärr till Coop. Haha blev lite onyttigheter.. :P
När jag kom hem till mamma duschade jag. Åkte sedan till pappa som jag är hos nu :) Har tvåttat bilen på utsidan och damsugigt och städat invändigt DUKTIGT :D

Nu värker det i ryggen som F** så tar och beger mig upp till hektor för här vid datorn kan jag inte sitta länge till.
Ikv åker jag till älskling och myser med han för i morgon åker han till sälen med grabbarna :)



Lektion med Klassen :)


Världens finaste Walle osm inte kunde stå still :)


Waltino,
f. 2002, Warsteiner - Walör , ca 178 cm.


Elle & Dior


Min Bil :D



Åka postisbil


var bara tvungen!

 

 


Jag fortsätter med mina tegelstenar

Den här dagen har bestått av ridning och körning, kul kul! Och även den här gången red jag runt med mina tegelstenar till skor -.- Lär mig visst aldrig att man jämt ska ha med sig andra skor ifall att.. Men jag har inte mockat en enda box eller fyllt en enda påse, känns riktigt bra faktiskt! Dock blev vi ganska sena, eller senare än vad vi brukar bli så fick springa till bussen för att hinna. Så det är alltså vad jag gör nu, åker buss!!

Puss Ida


30 minuter sen börjar vi rulla

Idag är det stalldag som står på schemat, får se hur länge mina lungor håller för det för just nu håller jag på att hosta ihjäl mig. Får väl även se hur länge min handled orkar med mockning, sopning och påsfyllnig. Ska försöka hinna med att köpa ett handledsskydd efter skolan idag och se om det blir bättre med ett sådant..

Nu sltade jag hosta, peppar peppar! Så ska fixa det sista innan bilen börjar rulla mot station!




Det artonde året som aldrig kom

Idag är det den 19 mars 2012. Det innebär att idag skulle du ha fyllt 18 år, men du hann aldrig att bli så gammal.. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig, mig eller mitt beslut. Jag hoppas du förstår att jag älskade dig, mer än vad ord kan beskriva och det fanns ingenting jag gjorde som inte var för ditt eget bästa! <3

mitt hjärta, mitt liv, mitt allt!






19 Mars 2012 - Pluggat hos Ida

Sitter just nu hos Ida och hon har bakat lite bröd (Hjärtan) och så och vi har pluggat lite typ. Sen fixat lite i stallet och gått ut och gått med Sessan och Ida red Belle.


Kusen står lite fint :P haha


Filmer från igår

Här är dom små videokläppen! Som man ser är det lång väg kvar och mycket att jobba med! Men kan inte vara mer än nöjd över gårdagen! :)






Vår var det väl? Eller?

Min tanke idag var ju inte att det skulle vara någon sorts snö ute på vägen. Hade nämligen tänkt ta moppen till stationen men eftersom jag är lite småfeg av mig sms.ade jag Emma som kommer och hämtar mig om 40 minuter. Min brors sambo är ju för snäll! :)

Just nu håller jag på att fixa iordning mig och packa det jag ska ha med. Har studiedag idag så ska ägna min förmiddag på körskolan. Ska köra igenom några faser och sen köra mellan 10.40-12.00 :)

Håller även på att ladda upp filmerna från igår så dom kommer upp när som helst! ;)




Dressyrtävling!

Då var årets första lokala dressyrtävling genomförd. Belle är inte den världsvanaste tävlingshästen så för henne var det väldigt mycket att titta på, så under första framridningen var hon ganska spänd. Hon gick även och tryckte mot vänster hela tiden och inte fick jag loss det heller under hela dagen så det var lite smått irriterande, men vad ska man göra? Jo rida och se glad ut! ;)

Inför LC:2 så kändes det kanske hyffsat. Hon har lite svårt med att vara kvar i form i övergångarna så gjorde väldigt många sånna under framridningen. När vi kom in på banan så skrittade jag först ett varv, tänkte visa henne lite. Precis när jag skulle börja trava runt lite och få henne lite avslappnad så får jag startsignal. Shit! Dom var as snabba så det var jag inte riktigt med på, men vi kör! Hon var väldigt spänd så red igenom programmet väldigt försiktigt, vilket också visade sig på reultatet.
Domarens ord: Lite för försiktigt ridet. Våga rida mer fram till handen för att visa alla förtjänster.
Jag håller med om att jag red för försiktigt. Satt i princip bara och styrde runt.. Gissade på att jag red på 55%, inte allt för dåligt gissat då jag red på 57,87%. Blev en 17 plats av 25 starter..

När jag red fram till LB:1 red jag inte allt för länge. Hon var fortfarande inte helt avslappnad och följsam men den här gången skulle jag testa att "rida" hela programmet och inte "åka", hur spänd hon än kändes. Kan ju inte bli mer än katastrof? När jag kom in travade jag en långsida och sedan galopperade lite. Hon brukar slappna av lite mer efter en galopp. Fick även här startsignalen ganska snabbt så det var bara att köra. Hon kändes mycket trevligare den här gången och jag var jätte nöjd när vi var klara! Trodde jag skulle rida på omkring 63% då det kändes så bra! Kan säga att jag blev förvånad över mina poäng - 58,28%. Snål domare! Dock förstår jag henne när jag läser hennes kommentar; Försök bli stadigare i handen så att hästen kan bli stadigare med huvudet. Prydlig ritt!
Blir att träna Bellsan med att hon ska kunna gå i form utan att man ska hålla på i munnen på henne hela tiden, för som sagt det ser inte allt för snyggt ut. Kom på en 23 plats av 38 startande, men i helhet var det en bra tävlingsdag och nu kan det nästan bara bli bättre!! :)

Film kommer ikväll om jag har tid!!
























Just nu

Första klassen klar nu återstår bara lätt B:1 :) Belle har skött sig utmärkt tycker jag :)


Andra dressyrtävlingen i år

Godmorgon :) pigg och glad!
Gick upp vid 7 ung åt frukost med Ida fixade i ordning och sen mot stallet. Borsta knoppa göra hästen fin och packa transporten stod på schemat i morse :) nu sitter vi i bilen med transporten där bak på väg till Heda Ridklubb :) vi är snart i Linköping. Spännande spännande :)
/Caroline


En kväll med Linghembor

Gårdagen bjöd på mycket skoj! Det som saknades var dricka, sen lovade jag även att jag skulle sova där nästa gång så även det saknades lite. Träffade också människor jag inte har sett förut, de där Linghemborna bjuder en alltid på massa nytt.
Så som sagt, kvällen var mycket rolig! Jag var hemma lite efter ett och somnade vid två :)

image description

image description

image description

image description


Blickar i förväg

Tagit en dusch och fixat mig lite och piggare blev jag :)
Kommer lite uppdatering om vad jag ska göra i morgon då jag kanske inte har tillgång till någon dator på heladagen :)

först ta en normal sovmorgon och vila ut huvudet. :)
Sen drar jag och min uberskitiga Volvo till Ida Stark. Tror det blir lite longering av Bellsan sen lite borstning och ta hand om söta Sessan :) Sen drar jag med mig Ida tillbaka till Väderstad för jag ska Rida Kusen och ida kommer då få hjälpa mig och ta lite kort och rida honom oxå om hon vill. Säger bara stor jävla häst! haha och mycket ben och Ida har långa och bra ben ;) Sen blir det hem till Ida igen och vem vet blir kanske en väng förbi stallet då och kolla till prinsessorna då och fixa och Tagga inför Dressyrtävlingen på söndagen i Heda :) Ida ska rida två st Klasser med belle som hon har skrivit om i de tidigare inläggen :) Sen på ef/kv ska jag rida Kusen igen :)
Om ni har tur så kommer det uppdatering och bilder på söndag kväll :)

Två söta bilder :)<3









Kommer saknar dig Charlotte

Orkar inte blogga så mkt idag känner jag.
Det har varit en lång dag i stallet. MockAt och alla stallsysslor sen hjälpt Charlotte att packa massa saker eftersom hon flyttade till skåne idag på obestämd framtid och hon tog med sig retina och candy så massa att packa :) hon åkte vid 6 ung då passade jag på att rida kusen :) en häst jag ska rida hela helgen så kände lite på han idag bara :) nu ligger jag framför tvn och längtar tills lotten kommer hem igen för då betyder det TÄVLING :) hihi
/ Caroline


Gramanen blev min vän

Ett dressyrpass på Belle med en graman halva tiden var som en dröm! Att jag ska fortsätta med detta är en självklarhet. Med gramanen kunde jag sitta stilla med händerna och fokusera på att rida fram henne och leta efter ett jämt och fint stöd i munnen, vilket jag fick så kändes toppen. När jag tog av gramanen bibehöll jag lite av stödet men fick sitta och plocka lite ändå, inte alls lika mycket som man brukar så redan där ett litet framsteg. Red igenom programmen var sin gång.
Det jag måste träna på är:
- avsaktningar
- halter
- igångsättningar
- längningar
- inridningen

Som ni ser, i princip allting ;)


Startlistorna

Såg precis att startlistorna på helgens dressyr har kommit ut. Jag startar klockan 11.38 som tredje sista i LC:2 och klockan 12.34 som tredje första i LB:1. Helt okej faktiskt, en timmes mellanrum är ganska lagom, kan ju bli så på dressyr att man startar första klassen vid åtta och nästa vid tre eller ännu värre så jag ska absolut inte klaga. Jag har ju till och med mejlat och sagt att jag behöver kort tid på grund av att Belle har lymfangit så det är ju super av dom att ta hansyn till det :)




Kanonkulan

Hejhej :D
Kom nyss hem ifrån stallet. Idag har jag hunnit med mycket tycker jag. :) först tog jag ut hästarna vid 8 sen städade jag ut lastbilen för Lotten ska tvätta sen. Städade sedan sadelkammaren och soppade alla stallar + krattade utanför alla. Fyllde sedan på vatten i alla hinkar ( 20 st ) Dock hade jag vattenslang så det var bra :)
Sen Tog jag in Avocado och borstade lite på den skitgrisen! :O skapligt skitig. Longerade honom och han var lite pigg och spänd. Men bara man ger han tid och pratar lugn med honom så är han jätte snäll. Longerade oxå Cia ett tag sen tog Nina över och red. :) Sen gick jag hem och åt :) Sen blev det uteritt på finaste Dion :) Han tyckte det var mycket skoj :D Tillomed Lasse fick komma ut i skolgen idag och det var ett tag sen det märktes jävlar han var som en Kanon kula. Gick dock jätte fint när han travade på stället. annars var han lite flängig med huvudet. men kul tycket han det var iallafall :)

Ska tillbaka till stallet ikv och ta hand om hektor lite :)

image descriptionimage description


Frukost

Sitter nu här i mitt vardagsrum och äter lite frukost :) pappa sitter bredvid och dricker kaffe. Snart ska jag byta om för att gå upp till stallet :) hörs ikv :)

 

 


Min kraschade hårddisk

Idag fick jag ett usb-minne av han som har kollat över min hårddisk som kraschade. Datanissen i skolan lyckades ju inte med att få fram någonting så lämnade den till en annan. Han hade fått fram omkring 600 bilder men ingenting var det jag ville ha förutom ett par filmer. Just därför ska jag va lite jobbig och be han kolla igenom hårddisken igen :)

 

 

 


Åt dig Ida!

Den här biten är till dig Ida :D<3

 

 


Sommaren är här

Idag var det första praktikdagen på denna vecka :)
Jag ove Olsson var på Herrgårn och hade lite träningar för Nina och jag tog lite kort och gjorde i orgning hästarna.


Sen har jag inte gjort så mycket. Jag fodrade hästarna på morgonen föresten, sen släppt ut lite hästar sopat och krattat. Lindat upp lite benlendor :)
Sen tagit in lite hästar innan jag slutade. Hjälpte även Nina med en 4åring innan jag slutade. Longerade och tog sedan lite bilder :)

Nu har jag varit hemma ett tag och ska snart åka hem till älskling för att träffa honom. :)<3




4 år gammal film

Hittade en fim jag gjorde på Cattis för fyra år sedan. Sorgligt med mitt låtval, tror inte jag förstod engelska på den tiden.. hehe




Föreställ er...

...om ett år då hon är smalare med mer muskler!
Och lite snyggare knoppar haha...









Drömmar är märkliga

Inatt sov jag skapligt, vaknade bara 2-3 gånger :) Dock drömde jag en ganska så hemsk dröm..
Carro hade blivit kidnappad så då skulle vi åka och leta efter henne. Vilka "vi" var minns jag inte? Vi kom i alla fall in i någon skog där det låg ett litet blått hus, mitt ute i ingen stans. Precis när vi tänkte gå ur bilen kommer det massa otäcka människor och börjar kasta stora stenar mot bilen. Vi åker då iväg till ett annat ställe och ställde bilen vid en kohage. Någon i drömmen öppnar grinden och då kommer det en jätte stor och läskig gubbe med en potatisnäsa (roligt att drömmen hade fokus på att näsan skulle vara så stor). Han springer i vilket fall mot mig vilket resulterar i att jag blir livrädd! Men...jag kunde inte röra på mig? Så han slår knytnäven mot mitt ansikte, jag lyckas på något vis väja undan. Då lyfter han upp mig i stället och precis när han ska krama mig så hårt att revbenen kommer gå av så vaknar jag.. Mina drömmar alltså..

/Ida


Punkternas liv.

Min dag i Punkter

  • Skolan
  • BB
  • Hälsa på hos älsklingen
  • Vikt tvätt
  • Varit hos hektor och tränat honom
  • Duschat
  • Pluggat
  • Nu ska jag se lite BB Live och sova

 

Snäll kisse liten :)<3

sixzten?

 

Vilken är sötast?

 

sigge?

tycker dock sigge ser lite skrämmande ut ;)

 

 


Sämre blir bättre som blir sämre

Idag har jag stundvis mått helt okej! Men framåt eftermiddagen började jag känna mig sämre och sämre. Kanske började mina små värktabletter släppa då? Tror nästan så för nu är febern tillbaka och jag ligger nu och fryser i min lilla säng - brrr! Näsan rinner även som en vattenkran och jag hostar varannan minut, blääää!

Tvingade mig ändå iväg till Sess runt sex. Bara för att jag är sjuk ska inte hon bli påverkad, men kan säga att det tog emot rejält! Tvättade såren och lindade benet sen gick jag hem igen. Tror detta är mitt rekord i långsamhet haha...

Nu ska jag bädda ner mig ordentligt och kolla Big Brother live :) Bra att ha något man kan roa sig med..

 

 


Vretaskolan virrar runt...

Haha! trodde att Vretaskolan var en skola som jämt har rätt och har massa koll på allt. men det bevisade de idag att de inte hade. Jag fick ett brev hem idag om att min pappa hade skrivit under ett kontrakt på att jag har haft en dator som man nu får köpa när man går ut skolan. Men problemet är att jag gick på Vreta i tre veckor sen bytte jag och då hade de ens inte infört det med egna elevdatorer. Jag förstår inte riktigt hur min far kan ha skrivit under det när jag ens inte har gått där och fått ett papper hem om det?  Skumt..
Klantskallar!









Uppdatering om Sess!

Upptäckte just att jag inte har skrivit så mycket om hur det är med min lilla Sessis.

Svullnaden är i princip nere och såren börjar, sakta sakta, att läka. Shiftar lite mellan två olika preparat - sprayen jag fick av veterinären och en sorts salva jag har fått av en annan veterinär. Ringde även tillbaka till han igår eftersom han sa att jag skulle göra det. Han tyckte det var bra att svullanden var nere (såklart!) och sen sa han att jag skulle fortsätta med koksaltlösningen och preparaten, men jag ska inte pilla bort några sårskorpor eller gnugga på såret i onödan. Jag har även stallbandage varje natt för att minska risken för att svullnaden ska komma tillbaka. Hon är inte halt eller något sådant vilket är positivt :) Så nu hoppas vi bara på att alla hennes nedrans sår ska läka!!




Segare än en sengångare

Att jag aldrig lär mig, hur svårt ska det va??? Att gå upp skapligt så att man inte behöver stressa på morgonen är inte det lättaste sängen är så underbart skön :)
Så därför kommer min morgon nu på bussen och tåget bestå av att plugga hinduism -_-'


Äta äpple med maskhål

Drömmar är lite småläskiga ibland. Har sovit från två fram till nu, och så klart hinner jag drömma ett x antal olika drömmar. Det är inte så att jag är rädd för drömmar, drömmer nämligen en hel del när jag sover men det jag drömde nu var väldigt panikartat.

Jag drömde om att jag åt ett äpple och när jag har tagit en tugga ser jag att det är ett brunt hål i äpplet. Jag bryr mig inte så mycket då jag inte är så känslig, men när jag aldrig lyckas svälja den där tuggan kollar jag på hålet och ser att det bara kryllar av maskar där i. Så klart börjar jag spotta och fräsa men dom är nästan omöjliga att få bort. Dom åt på insidan av min mun och jag spottade, spydde och fräste, uschh!!!

Och så klart så vaknar man ju och undrar om det var en dröm eller om det har hänt på riktigt. Tack och lov var det bara en dröm!

 


Helt ok DAG!

Bra dag måste jag säga. Första lektionen bestod av att göra ett prov om en film vi har sätt. Tyckte det gick helt ok bara att det är grymt svårt och skriva vad man har lärt sig om en film? :S haha sen drog jag Elle och Sara till donken på lite fin frukost :) sen tillbaka och har lektion svarade på en enkät och sen blev det inte mycket gjort. Jag och Elle satt och tittade på gamla tävlingsbilder på fb och längtade lite till fälttävlan :D blev sen lunch och sist lektion med Rebecka: projekt och företagande. Helt ok lektion om man tar bort alla omogna killar som drygar sig och är allmänt jobbiga... Nu sitter jag på tåget hem vi har precis lämnat vikingstad och är typ i mantorp. :) när jag kommer hem blir det BB hörs senare puss

 

 


Skitgris

Att springa är ingen bra idé när man är sjuk. Känns nämligen som om att jag precis har sprungit en mil, men i stället har jag bara gått till stallet och mockat Sessans box. Det är ganska sjukt hur svag kroppen blir av feber, hosta, förkylning, huvudvärk osv.

Sess förstår nog inte heller att hennes matte knappt orkar borsta på henne ikväll. Hon har nämligen lyckats rulla sig på båda sidorna! Första gången hon gör det faktiskt när hon är utan täcke, måste vara för att jävlas ;)

/ Ida


Ingen rubrikidé

Jag känner att det var väldigt länge sedan som jag skrev något annat än bara vad jag gör om dagarna. Vet att sådana inlägg "om dagen" är väldigt tråkiga att läsa i längden så ska bli bättre på det! Dock har jag inga idéer just nu då jag ligger och tycker synd om mig själv...

/Ida


Flaggar åt mig?

Underbar natt i nya malm sängen hos älsklingen! Han är helt klart bäst sov så jävla gött! Sitter nu i bussen på väg till Mjölby för sedan åka vidare till Lkpg till skolan :) blir tre lektioner idag sen slutar man. Får se vad som händer då.
Juste idag flaggar de åt mig oxå, det är rätt så fint :P haha ne vers :P hihi puss
Juste måste bara säga att jag drömde en helt crazy dröm :O drömde om att jag och mamma skulle åka utomlands och när tåget kom var man tvungen att hoppa över en perrong för att komma in i tåget men det klarade inte vi av så de skulle åka så länge så skulle vi ta en hiss ner oc det stod att man fick smaka på hissen om man ville och jag tog en tugga och då visade det sig att det var en choklad hiss haha!

 


En dag med John Blund

Den här natten sov jag inte mycket. Hade feberfrossa hela natten, låg och frös, skakade och grät så detta var ytterligare en av mina värsta nätter. Känner att jag egentligen skulle ha stannat hemma igår, men eftersom det var så roligt och trevligt så var det nästan värt det.

Idag har jag i stort sett bara sovit. Gick upp vid halv tio, eller jag gick till soffan och la mig där i stället och glodde på en film. Vi hade ju bestämt att vi skulle till farmor och farfar för att äta och fika vid tolv, så jag sms.a farmor och frågade om det var okej att jag kom vilket det var! Så min dag hos farmor bestod av att äta vid halv ett, sov mellan halv två till fyra, fikade och sov mellan halv fem till halv sex.

Nu hade jag tänkt att jag skulle kolla fredagens avsnitt av Big Brother!

/Ida


Dubbelsäng

Söndag menas med lugn dag! Är nu på väg hem ifrån Linköping. Anders har Köpt en dubbelsäng :)<3 blev sen lite lunch på Ikea oxå. Wille och Jonna är också med :) jag köpte oxå ett par skor på skopunkten :) på vägen hem stannade vi på city gross och köpte en bakelse :P Ne nu är vi snart i Väderstad och ska sätta ihop sängen hoppas jag :D


har man tråkigt så har man :)

Första hästen du red? en liten häst på korlmården när jag typ var 5?
Första hästen du hoppade med? Jolly Jumper mitt minne är inte så bra :)
Första favorithästen? Tärnmin/Jasmine
Första tävlingen? första riktiga tävlingen var en final i div III Ponny dressyr på Edward :)
Första egena ponnyn? Har ingen men man kan la säga Hektor
Första egna stora hästen? -
Första hingsten du red? En mycket fin ponny hingst i spanien minns inte hans namn?
Värsta hästen du ridit? Måste la säga att det var Caprris ( en häst som var på inridning )
Värsta ritten? När jag hade ett barn bakom mig i skidor i en tolksela och min häst blev rädd för ett snö fall och vi gick omkull i en stor snödriva och unden bara flög :P
Värsta avtrillningen/avkastningen? När jag red ut på Rocky Feller och skulle fatta galopp ifrån skritt och han brallade iväg och jag flög som en vante inte så farligt men värsta :)
Största hästen du suttit på? Kusen/dion?
Minsta hästen du ridit? Gusten :)<3
Favorit mini häst? Hektor :D<3
Favorit c-ponny? Zorro
Favorit d- ponny? Finaste Baliando :)<3
Favorit häst? Candy Lakk
Favoritsadel? ninas dressyr sadel eller svarta hoppsadeln vi har i stallet :)
Favorittäcke? Buccas
Favorit schabrak? anna scapati
Pullar- eller engelsk nosgrimma? Engelsk nosgrimma
Benskydd eller benlindor? benlindor
Skor eller barfota? Skor/barfota
Lång eller kort man? kort på stora hästar lång på småhästar :)
Ljus eller mörk fux? mörk fux
Ljus eller mörk brun? ljus brun
Svart eller vit? Svart
Bred eller smal bläs? Bred bläs
Stjärn eller bläs? stjärna
Med eller utan strumpor? med strumpor
Syntet- eller lädersadel? Lädersadel
Hopp eller dressyrsadel? hoppsadel :)
Hoppning eller dressyr? Beror helt på hästen men lutar mot Dressyr :)
Första hästen du red? en liten häst på korlmården när jag typ var 5?
Första hästen du hoppade med? Jolly Jumper mitt minne är inte så bra :)
Första favorithästen? Tärnmin/Jasmine
Första tävlingen? första riktiga tävlingen var en final i div III Ponny dressyr på Edward :)
Första egena ponnyn? Har ingen men man kan la säga Hektor
Första egna stora hästen? -
Första hingsten du red? En mycket fin Hingst i spanien Golden :)
Värsta hästen du ridit? Måste la säga att det var Caprris ( en häst som var på inridning )
Värsta ritten? När jag hade ett barn bakom mig i skidor i en tolksela och min häst blev rädd för ett snö fall och vi gick omkull i en stor snödriva och unden bara flög :P
Värsta avtrillningen/avkastningen? När jag red ut på Rocky Feller och skulle fatta galopp ifrån skritt och han brallade iväg och jag flög som en vante inte så farligt men värsta :)
Största hästen du suttit på? Kusen/dion?
Minsta hästen du ridit? Gusten :)<3
Favorit mini häst? Hektor :D<3
Favorit c-ponny? Zorro
Favorit d- ponny? Finaste Baliando :)<3
Favorit häst? Candy Lakk
Favoritsadel? ninas dressyr sadel eller svarta hoppsadeln vi har i stallet :)
Favorittäcke? Buccas
Favorit schabrak? anna scapati
Pullar- eller engelsk nosgrimma? Engelsk nosgrimma
Benskydd eller benlindor? benlindor
Skor eller barfota? Skor/barfota
Lång eller kort man? kort på stora hästar lång på småhästar :)
Ljus eller mörk fux? mörk fux
Ljus eller mörk brun? ljus brun
Svart eller vit? Svart
Bred eller smal bläs? Bred bläs
Stjärn eller bläs? stjärna
Med eller utan strumpor? med strumpor
Syntet- eller lädersadel? Lädersadel
Hopp eller dressyrsadel? hoppsadel :)
Hoppning eller dressyr? Beror helt på hästen men lutar mot Dressyr :)
hingsten i Spanien :)
golden

Dagen-efter-sjukan

Gårdagen började bra men blev bara lamare och lamare. Är väl så jag kan förklara det kortfattat :)

Idag har jag tillbringat min tid tillsammans med Elle! Inte varje dag det händer, alldeles för sällan faktiskt. Vi red, käkade, gjorde ett besök på sharpman, kollade till Sessan och hade extremt roligt!! Man undrar ju varför manikyr träffas oftare men tiden är den största orsaken skulle jag tro...

Nu sitter jag på tåget på väg till Linghem. Har knarkat 4 pamol den här eftermiddagen/kvällen så nu borde jag orka med en trevlig kväll med trevligt folk :)


Just nu

 

 


Cross menar att det snart är sommar

Kl är snart 12 och vi ska snart åka mot sya för att grabbarna ska köra lite cross :) gårdagen blev väldigt lugn då jag somnade vid 21.00 medans Anders och Wille spelade Xbox och jonna satt vid datorn :P


 

 


Kvällen har precis börjat

Kvällen har än så länge varit mer än trevlig! Just nu väntar vi på att klockan ska bli tio så får vi se om vi får med oss Katja in, hoppas det för då kan kvällen bli helt perfekt :)


Äntligen Fredag

Äntligen fredag blir min rubrik idag!
Nu har det gått en till vecka av skolan och praktiken och det innebär att det är en vecka mindre till studentkryssningen och själva studenten!! :) woohoow.... Vad ska ma hitta på och göra efter studenten?
har några orlika saker jag vill göra iallafall inte riktigt bestämmt mig hur jag vill eller ska göra. Det är stora val man ska göra efter man slutat skolan. Det handlar om ens framtida liv vill inte välja fel.
Men har bra kontakter och snälla människor som stöttar en så det här kommer nog gå bra! :D

Veckan har allafall rullat på bra. praktiken har varit lite stressig men ok. Ryggen han mådde bra tills i går kväll då jag hade klippt en häst på praktiken och det skulle jag nog inte gjort. Men får ta och stå ut lite har ju fått en tid 4 April så ska de se om det är något fel på den eller vad de tycker jag ska göra och så. Behöver inte vänta alls länge nej då ;) 

Ne nu ska jag ta och ladda upp lite bilder ifrån veckans dagar som varit ist :)

Så här der det ut i Chaplins vatenhinkat och krubba när man kommer varje morgon. jag har även sätt han ta halm i munnen och sen slängt ut på stallgolvet :P knäppa häst men han är bäst endå!<3



______________________________________
(Tror han stavas så) 
Flying to the park





__________________________________________









Avslutar med gårdagens bild på frukten
 jag och älskling åt medans vi tittade på Oth
 




Den ena är tjurig och den andra känslig

Gårdagens träning blev lite som den blev. Belle hade nog fått i sig några extra citroner för gud så tjurig hon var. Elli sa i alla fall att jag gjorde det bästa av situationen men men, man kan inte vara på topp jämt :)

Vad gäller min klantiga häst så var hon oturligt nog svullen i tre ben igår. Tror hon är extremt känslig för sår?! Hoppas bara det är något tillfälligt just för att hon är dräktig. Annars får hon börja ha beskydd i hagen.. Såren hon har fått är ju inte alls märkvärdiga så jao. Jag lyckades i alla fall ge henne det där kletet i munnen, känner mig lite duktig. Sen blir hon bara "vuxnare" för varje dag som går! Tror hon börjar fatta att det inte är så farligt eller gör så ont när man tvättar såren för hon får inga "panikattacker" :)

Lite om gårdagen :) mamma filmade när jag red så har ni tur kommer det upp ett klipp i eftermiddag :)





Sent idag..

Träningen avklarad men något pluggande blev det inte. I ställed fixade jag lite i rummet och snart ska jag gå till stallet. Några minuter kvar på Big Brother bara :)

Träningen ikväll är mellan 20:30-21:30, med andra ord kommer jag inte att vara hemma förens halv elva, sköönt! Kommer vara död imorgon. Extra skoj eftersom vi har 5 timmars matte med, wihuu!!




Dum dator

Tänkte blogga lite genom datorn nu när jag är hos pappa och lägga upp lite bilder. Men vill min dator vara på min sida idag? SVAR: NEJ!! Blir så trött på den när Internet bara dummar sig, så ni får stå ut med ett mobil inlägg just nu :) se om jag ja uppdatera senare :)


En bra dag!

Än så länge har den här dagen varit så himla skön och bra. Började med mattelektion där jag inte gjorde allt för mycket, så det är väl det enda som inte är bra. Efter det hade vi engelska prov, kändes faktiskt helt okej och jag skrev på allting! Plus i kanten..
Innan lunch hade vi Samhällskunskap. Det är faktiskt riktigt roligt. I och för sig har vi inte kommit igång ordentligt än men det vi har gjort än så länge är faktiskt riktigt intressant :)
Vid lunch fick vi reda på att kemin var inställd så så återstod bara svenska. Det är nu det roliga i min värld kommer! Hon hade rättat och satt ett betyg på min Novell jag skev innan sportlovet och betyget blev ett MVG!! Trodde jag verkligen inte så är super glad! :)

Nu sitter jag på bussen på väg hem! Ska försöka plugga och träna när jag kommer hem, ikväll är det lektion på Belle som gäller :)

/Ida


Plugga till midnatt

Jag blir så trött på mig själv som alltid ska börja plugga till ett prov dagen innan! Att jag aldrig lär mig, det är det som är det sorgliga..

Dagen idag har bestått av hundvakt och ett x-antal promenader till stallet. Har faktiskt inte gjort så mycket intressant mer än det vanliga - lagat mat, mockat, fodrat, tänt i pannan osv..
Nu ska jag återgå till engelskan, uschi!


Bli fotograf

stressig dag på praktiken annars bra.. Åkte sedan till mjölby och tog lite bilder för en lägenhet som ska säljas. :) Har ju inte riktigt ett så bra objektiv för det. Men hyffsat bra bilder blev det endå. :)
Nu sitter jag hos anders och håller på att skicka bilderna jag tog ocks så.
Blir sen film med Älskling :) Se om jag får med mig pöjken ner till affären så jag kan köpa lite frukt :D
Puss

Dräktig häst på språng

Tror inte min häst förstår att när det är 2,5 månad kvar tills fölet pluppar ut så ska man ta det lite lugnt.. Tog omkring 30 minuter att fånga bitchen idag!! Tillslut fick jag in henne och upptäcker då att hon blöder från två ben och är klippt genomsvett! Tanken var att ta in henne, gå en liten promenad och sen släppa ut henne. I stället blev det galopp i 30 minuter och tvättning av sår. Tur så var det bara ytliga sår så förhoppningsvis läker dom ganska snabbt. Lilla olycksfågel <3

 

 

 


Mys

Myser ner mig i soffan med ljus och avocado och massa god frukt :)

 

 


Känner mig duktig

Kom nyss ut ifrån en varm och underbar dusch, tycker man förtjänar det efter man varit ute och gått/sprungit utan eller med häst i 2 timmar :) Var ju som sagt ute och sprang (utan häst först) skulle ha tagit stora spåret men kände att min mage inte villa vara med mig för jiises vilken håll jag fick och dum som man är tänker jag 2jo men vi fortsätter att springa blir nog bättre", det blev det ju inte trodde jag skulle dö. Satan så ont det gjorde.. Då bestämde jag mig för att gå i rask takt hämta hektor och ta med han ut och gå ist (han fick prova sin repgrimma också) så fick jag lite extra promenad iallafall. :) får la se om jag får håll i morgon när jag springer eller var det är för fel? :S

Nu ska jag iallafall ner och äta lite kvällsmat :) blir lite avocado och sen lite god frukt jag har köpt :)
mumms! Bild på det kommer senare :)
puss!

Spåret :)



bild på extralyserna! :D
(De lyser bra iallafall!!!)


Hittade oxå en trött kisse i sadelkammaren :)

Finaste i nya Repgrimman :)<3






Lymfangit eller inte..?

Då var Sessans och mitt första veterinärbesök avklarat! Han tyckte min häst var lite smått omöjlig hehe.. Pippliga Prinsessa!

Han började med att kolla såret och då konstaterade han att han skulle raka det. Hejsan tjena tänkte jag men men, det får gå som det går (trodde hon skulle gå i taket). Hon stod faktiskt hyffsat stilla :)
Det är nu det värsta börjar i Sessans värld. Han skulle lägga på något klisterbandage av något slag, dock hoppade Sessan bokstavligen rätt upp vilket resulterar i att han tappar den där klistersaken så det blev inget med den. I stället skulle han lägga på något annat, och aldrig i hela Sessnas liv skulle hon tillåta det. Hon klättrade på väggarna - så himla töntig. Jag som har lindat hennes ben till och från sen hon kom utan problem, fjömpa..

Tillslut gav han upp stackarn haha.. Det får vara öppet nu i stället och jag ska tvätta med det koksaltlösning varje kväll.
Nu var det bara två saker kvar. Hon skulle få något moj i munnen och sen något annat genom en kanyl i halsen. Han tyckte jag skulle ge henne det där i munnen men nej usch, otäckt så det fick han göra. MEN gick det då? Nej inte direkt... Tillslut efter mycket om och men fick han kanske in en liten klick i munnen, och den där kanylen kunde vi väl nästan drömma om? Han fick i alla fall in nålen i halsen men det blev inget bra, och här strejkar Sessan totalt. Ställer sig upp och sparkar bakut och har sig, så där gav vi verkligen upp..

Kortfattat kommer hon att få det där i munnen sen ska jag spraya med någon spray på såret varje dag. Han hade inte dom sakerna med sig så ska åka och hämta dom när mamma kommer hem. HAn visste väl inte riktigt vad det var hon hade, antingen är det bara ett infekterat sår som gör att hon är svullen eller en lindrig form av lymfangit. Jag ska gå med henne varje dag och sen linda benen varje natt så får vi se helt enkelt vad som händer och sker :)

image description

image description

image description

image description

image description



Rekommenderar!

Sitter nu på tåget på väg till skolan i Lkpg :) köpte en "oboy" och macka på take à way inne på stationen i Mjölby och måste starkt rekommendera den oboyen/chokladen. Den var så himla god och den var perfekt varm så man behövde inte vara rädd för att bränna sig. Underbart gott !! :D blir en lugn dag i skolan igen. Sen efter skolan ska jag hjälpa en att ta lite bilder i hennes lägenhet för den ska säljas.
Får helt enkelt se vad som händer efter det :)

Juste måste bara meddela att igår monterade jag och Anders dit extralysen på min bil och måste säga att jag är riktigt nöjd :) hihi


 


Veterinärer är inte min starka sida..

Dagen blev inte riktigt som planerad, och Gud tycker tydligen att det är roligt att ingenting ska gå min väg med hästarna. Sussi ringde i morse och sa att Sessans ben var värre än igår. Svullet upp till hasen, såren geggiga och hon haltade lite lätt.

Har precis ringt veterinären och dem skulle ringa tillbaka vid halv tio när han visste hur dagen såg ut för dem. Han sa att det lät som lymfangit när jag beskrev hur det var, hoppas inte! Ingen sjukdom jag vill handska med "/ Hon har ingen feber och äter som vanligt. Hennes allmänna tillstånd är precis som vanligt så det är skönt. Skulle ha varit tio gånger värre om hon bara stod och hängde med 40 graders feber..
Nu är det bara att vänta...

Usch, måtte det bara vara en lätt infektion!




Glass

Slapp dag i skolan. På projekt o företagande åkte jag och Alvina till tornby och frågade lite om vårat företag ;) sen blev det en repgrimma och ryckkam på hööks :) nu väntar vi på bussen och smaskar på årets första glass :)
/ Caroline


Full buss

Godmorgon. Oj då kl är snart 9 blev visst en liten sovmorgon idag. Sitter nu på bussen på väg till Mjölby för att sedan ta tåget till Linköping. Blir två lektionen sen slutar jag. Sen hem och plugga lite om jag orkar skulle jag tro :) sen vet jag inte riktigt vad som händer..

Gårdagen var bra. Åkte in till Lkpg på em till jula och biltema. Sen på kvällen åkte jag och Anders till Mjölby och köpte dipp och gurka. Blev sen en film och lite mys innan vi skulle sova. :) <3

/ Caroline


Måndag = ny vecka!

Ny vecka - nya tag! Nu måste jag verkligen skärpa mig, uschan!

Just nu är det -6 grader ute, brr! Kollade precis på vädret och i helgen ska det bli strålande sol och 8-9 grader varmt = GUD SÅ SKÖNT!!! Sen ändras ju vädret varje dag men man kan ju alltid hoppas..

Idag börjar vi klockan 9:50 men eftersom jag bor på landet får jag anpassa mig efter dem som kan skjutsa mig. Får bli att läsa bok och räkna lite matte medan jag väntar på att lektionen ska börja :)

Nu tickar klockan, hörs och ses!


bjuder på en gammal bild..Hade ju till och med färgat hår!


Ett Giga-Inlägg!

Nu kommer helgen här i bilder, film och ord!!

Fredag

Gick till stallet efter skolan och red Belle som gick jätte bra! Kunde rida och hålla händerna stilla, otroligt!
Carro kom när jag hade ridit och hämtade mig. Jag skulle till Väderstad för att rida Tina. Red först Dion barbacka eftersom Carro tyckte det var läskigt. Skumpigt som attan i början innan jag hittade takten, sen blev han riktigt trevlig! :)
Efter det red jag Tina. Hade dressyrsadeln vilket resulterade i en tjurig häst. Red bara runt lite tills hon var någorlunda med på noterna sen fick det räcka!

Dion






Tina






LÖRDAG

Årets första tävling som blev en dressyr clear round hos Sissi Lilja. Med tanke på att det var första gången jag var iväg med Belle på en tävling, har aldrig tränat på programmet och tror det var första gången Belle såg ett dressyrstaket så ska jag vara nöjd. Skriver mer detaljerat nedan..
När vi kom hem gick jag en sväng med Sessan och sen åkte jag till Väderstad där jag red en liten bitch idag igen. Dock blev hon jätte fin och trevlig på slutet i den förvända galoppen, tjurar till en gång på slutet som man kan se på filmen annars var hon jätte trevlig. Saknade bara den nedersta nosremmen, hon var tung och tog inte bettet som jag vill men men..
Kvällen tillbringades med Mimmi! Trevligt!!

Dressyren med Belle







Liten analys från min sida:
När vi kom in på banan blev hon jätte spänd! Solen från fönstrena var farliga, blommorna var farliga, staketet var farligt, högtalarna kunde hoppa på henne och bokstäverna kunde ju äta upp henne! Red runt lite för länge efter att domaren hade gett mig startsignal, men en clear round för mig är träning så varför ha bråttom?
Hon var spänd hela tiden fram till galoppen. Hon vill inte lyssna på varken min hand eller skänklar, dock ser hon inte så spänd ut som hon kändes - positivt! Men kände att om jag skulle ha lagt på lite mer skänkel där eller där skulle det ha blivit piss och pannkaka. Jag struntade totalt i längningarna! Det får vi träna på utan domare, staket och massa annat nytt. Kunde inte heller ställa henne pga att hon va spänd men som sagt, första tävlingen! :)
Domarens ord:
Mycket bra ridet Ida! Började lite spänd/rak i sidorna. Galoppen super! Vågar du "hålla" ihop lite mer kan det bli 8:or. Bra att du ej länger!!

Red LB:1 och trodde jag skulle få runt 50% men fick 62%, lite snällt tycker jag hehe :)

Ridning på Bitch!









Hon är riktigt fin fram till 1:10 där hon börjar bli lite trött och inte riktigt orkar fatta från skritt. Så där tjurar hon lite :)

SÖNDAG

Idag har det varit slappardagen i princip. Vaknade hos Mimmi, åkte till ÖB, sharpman och Väderstad. Städade rummet och vid fem gick jag till stallet. Ryktade Eminette i en timme!! Och nu skojjar jag faktiskt inte. Hon blev så fin så och hon tyckte det var jätte skönt!!
Min häst där emot är det något nytt fel på varje dag. Idag var hennes vänstra bakben svullet, förmodligen har hon fått skav eller något från galoppbandaget som har gjort att det var blivit infekterat. Så nu när det är fruset i hagen på morgonen och kvällen ska jag bara tvätta rent såren och sen låta det va.. Om alla hennes sår bara kan läka någon gång!!




Jag borde skämmas!

Usch!! Den här helgen har det blivit alldeles för lite bloggning för min del. Har som sagt ingen dator, eller jag har ju min stationära men den har varit begraven i massa kläder och skit i mitt rum. Den kom faktiskt fram för några minuter sedan :)
Ikväll lovar jag er ett blogginlägg med massa bilder, filmklipp och lite text :)

Första gången iår

Precis hemkommen ifrån Sissi Lilja där det var dressyr clear round. Ida Red Belle och jag var hästskötare för första gången i år. Jag älskart! :) jag tyckte det gick bra för Ida och Belle.  Mycket kul :) Ida lägger nog upp lite bilder och så sen :)
Nu ska jag bege mig mot sya där Älsklingen och några till kör lite Cross :) Har kameran med så kanske blir lite bilder ikv :)




Mot årets första clear round

Igår var det full rulle för min del.. Och nu fungerar internetet hemma MEN nu är min dator trasig i stället, säg något som fungerar samtidigt!?
Nu är jag i alla fall på väg till Gottlösa för årets första tävling (clear round) på Belle. Ska rida LB:1, har inte ridit igenom det eller något så det får gå som det går :)

Kvälls ridning

Har precis kommit hem ifrån stallet. Ida och jag tog hand om och red Dion och sen red Ida Tina. Vi fodrade okcså hästarna.

Vi började med Dion då man måste rida barbacka på honom. Han har ett konstigt sår under magen. Ida hoppade upp först så jag skulle se om han var snäll. jo men det var han så jag hoppade sedan upp men kan ju säga att det inte var lätt att sitta kvar på honom. förstår nu hur jävla fint steg han har :P För mig blev det bara lite skritt och trav.. Ida hopade sedan upp igen och red igenom han lite. Jag tränsade då tina och tog ut henne på banan :)
När vi kommer till Tina så var hon ja kan inte förklara det gör Ida nog bättre sen. Men om vi säger så här Känslig häst på ett känsligt sätt och man kom åt henne mer i dressyrsadel vilket vi aldrig rider henne i och då försökte hon komma undan med lite hopp och lyftningar. Idag var hon lätt både fram och bak..
Det är inte lätt att vara hopphäst man får ju iallafall tänka på att hon har Robin Z som morfar
haha.:P
Men hon är fin endå :)<3 Blir ju bättre och bättre iallafall.

Nu kommer lite bilder :)

Om vi säger så här jag tyckte Dion var svår barbacka :P

Men det tyckte inte Ida :P Säg nått hon tycker är svårt? :S


Ida & Retina (Ida kommer inte gilla de här bilderna)







Sötaste Stall Katten










Jag håller tummarna

Goddag :) börjat dagen med att ta ut hästar, longerat Molly, cantador , CIA. Städat sadelkammaren och bara gått och plockat överallt. Sen fult på vatten åt hästarna och tagit in och sen tagit ut några andra som ska vara ute längre :)
Sen duschade jag Candy eftersom lotten ska till Helsingborg och tävla!! Så tvättade henne putsade alla saker och packade lastbilen :) Nu är jag hemma och har precis ätit lunch och ska ta och sova lite innan Ida ska rida retina och jag ska rida Dion barbacka! Spännande haha!!! :D bilder kommer antagligen ikv :)
Puss

Bästa Charlote och Candy <3

 


Nu är det klart!!

Nu sitter jag här på pressbyrån igen precis som igår.. Vårt internet hemma fungerar inte alls längre så i helgen får ni stå ut med bloggning från mobilen.
Igår var Lydia och jag tillsammans med våra söta mammor och några andra hästelever på ett möte om utlandspraktik. Vi pratade om hur och vad man skulle göra innan och efter praktiken. Är riktigt pepp på att åka! Är även klart att vi får åka till ett stall i Ungern. Har läst lite om det på skolans hemsida och det verkar riktigt kul. Dem som har varit där innan har inte behövt mocka eller så utan dem har fått rida mellan 1-7 hästar om dagen! Sen får man även bo hos familjen som äger gården och låna allt av dem, t.ex tv, dator, tvättmaskin osv. Så känns faktiskt riktigt bra! :) Hoppas på att vi med får bo hos dem också, vem vet..? ;)

Vrf vill du inte som vi?

Sitter nu i garaget med Anders och Johan :) de håller på att fixa lite med crossarna eftersom de ska åka och köra lite på lördag :)

Idag har jag tagit ut hästar/ halmat/ longerar hästar sen varit ute och gått/sprungit med Dion som inte ska ridas med sadel på ett tag för jan har fått ett sår vid sadelgjorden :/
Imorgon kanske det blir barbacka om Nina till låter det :P
Det gick jätte bra på träningen igår för larsa :) båda hästarna skötte sig utmärkt. Ett tag sen dem hoppade om vi säger så :)

 

 


Är det en hingst jag tar hand om

Idag när jag longerade Avocado gnäggade han hela tiden. Trodde jag skulle bli döv. Så fort det kom en häst så gnäggade han sjukt skarpt och högt och spände sig och gjorde sig fin :) knäpp häst! Älskar honom endå :)

 

 


Första iPhoneinlägget

God morgon på er, snygga som fula - dryga som snälla.. Även jag har nu skaffat mig en touchmobil, iPhone, så min bloggning kommer också vara lite från mobilen i framtiden. Dock tar det en himla tid för mig att skriva men någon gång ska väl även jag lära mig :)


RSS 2.0