kommer jag vara hel efter det här?

Ja som sagt åker då i morgon till sälen. vi åker vid 12.00 ung. LÅng resa framför oss men det ska nog gå bra.

Idag har jag inte gjort så mycket packat och myst med min älskling framför en film sen käkat lite blåbärspaj :)
Inte säkert att jag kan uppdatera förens på söndag. Men ha det bäst älskade läsare! puss!

Nervös ?

Har precis ätit lunch i skolan. Blev fläsk med löksås, sjukt gott hihi. Idag blev det sovmorgon till 8. Kändes riktigt bra. Efter jag slutat kommer Anders o hämtar mig då åker vi till Väderstad då ska jag packa tills i morgon då jag ska till Sälen. Hjälp har aldrig stått på ett par skidor :P men ska nog gå bra :).
Sen får jag se vad som händer ikv :)




Vem tycker inte om att sova?

Att det kan vara så himla skönt att sova! Ändå vaknar jag en halvtimme innan klockan ringer och lyckas somna när det är 5 minuter kvar tills jag ska gå upp. Det innebär så klart att det är jättesegt att kliva upp från sin varma säng.. Tror nog att jag ska gå upp när jag vaknar i stället, slipper man den där "ånej-klockan-ringer-känslan".

Nu är det bäst att jag packar det sista och taggar inför en fullspäckad dag!




För mycket eller lathet?

Just nu känner jag mig liite småstressad..
Imorgon är det stalldag i skolan, 8.00-15.30, och efter det ska jag till körskolan och köra. Jag kommer inte att vara hemma förrän sju och då ska jag träna och så måste jag verkligen ta tag i fysiken! Har inte gjort något idag mer än läst 20 sidor! Känns som om jag kan det ganska bra men ändå inte.. Vad är det för känsla egentligen?! Gaahh




Tid är dyrbart...

...så gör det bästa av det du har!




Charmtroll

Då har hästarna fått mat så dags för mig att ta tag i fysiken om jag ska klara provet på onsdag någorlunda bra..

Sötisen jag hittade i stallet!











Hur var det med mig och min tur?

Lediga dagar gillar vi, eller i alla fall jag! Började dagen med att stå 30 minuter på crosstrainern, skönt!

Sen vad det ju tänkt att jag skulle till ridhuset med Belle. Men så har vi ju mig och min tur.. Hennes sko satt åt pipsvängen för löst för ett ridpass så i stället tränade jag henne lite från backen, tror hon mest undrade vad jag höll på med? Men men, inte lätt första gången hehe :)
Sessan gjorde jag samma sak med fast hon förstår ju vad mina visslingar och smackningar betyder, sen är det ju inte alla gånger hon vill lyssna. Idag lyssnade hon dock väldigt bra! :)

Nu är det väl tänkt att jag ska äta och sen gå tillbaka till stallet för att ge hästarna lunch!















någon som får sig en käftsmäll!

Förstår inget

Har precis haft historia och började precis religionen. Säger att jag förstår inte varför vi ska ha historia o religion? Det intresserar mig inte ett dugg... Pratar om Jesus död osv. Ja okej? Va tusan, utsäckta mig nu. "Tycker" jätte synd om Jesus men vi kan ju kanske prata om något annat i alla fall?
Det är i alla fall en timme kvar på denna lektion sen blir det lunch (kl.11.15 - spagetti & köttfärssås :D)
Klockan 12 börjar min sista lektion som är projekt o företagande. Det är en helt okej lektion, vi håller på att göra företag :) Sen ska jag hem och hämta ett intyg till min rygg eftersom jag har fått så himla mycket problem med den :(

Ne nu ska jag nog lyssna på läraren igen :P


TågBussBusstågBil

Ja men godmorgon! :) Härlig dag idag inte sant?
Vad var det för jävla struntprat? Haha! Naae idag är det skola igen då efter en lung men även en underbar helg.
Denna helg har bestått utav garaget, garaget, garaget, fest, garaget osv.. :) Men det har varit kul :) Nu ska jag inte sitta här o göra er läsare ointresserade mer. Ska äta upp frukosten och sedan mot tåget :)


Haha snygg Hektor






Hon gömmer den ganska bra!

Fick med mig mamma så vi kom iväg till ridhuset med Sessan. För första gången körde jag transporten med en häst i, gick riktigt bra enligt mig! :)

Sessan fick springa runt själv en stund, tror hon tyckte det var lite roligt. Hon fick till en jätte fin trav en kortis, men hon slutade och kastade sig lika fort åt sidan när hon hörde mitt läte jag fick till. Blev så förvånad, min fina polle kommer bli en riktigt fin dressyrhäst! :)

Slutade med att longera henne några varv också sen fick det vara bra! Märks i alla fall att hon inte blir stressad så lätt längre och det är skönt! :) Älskade polla! <3

Var är fölismagen?





Ooj ooj

Skit oxå! Ska lämna in en uppgift i morgon som jag ligger efter med. Men i fredags när jag skulle logga in på rexnet.se (sidan där alla lärare lägger in uppgifter på ifrån skolan) helt plötsligt stod det att sidan låg nere för att de höll på att göra om den och skulle funka igen söndag kl.24.00 (idag alltså). Känner bara att jag verkligen kommer lyckas med den uppgiften :)

Ni får ursäkt om jag har varit lite dålig på att blogga, ska försöka att blogga lite oftare. Som jag gör nu bloggar jag genom mobilen så det blir lite som det blir :) hihi pusss

 


Samma visa idag igen

Igår dejtade jag sängen tidigt, redan klockan sju. Däremot sov jag inte speciellt bra, vaknade fyra gånger och drömde jätte konstigt, men mina nätter brukar vara så om jag ska jobba eller göra något som jag absolut inte får sörsova mig till!

Idag finns det inte heller så mycket att göra. Hjälper för det mesta Ida så resultatet där blir att vi blir klara tidigare så då har vi inte heller så mycket att göra. Aja, vi får ju pengar i alla fall! :)

Ikväll blir det förhoppningsvis ljungby med Sessan så hon får röra lite på sig. Har blivit väldigt dåligt med det den här veckan. Vill inte gå med henne när det är mörkt eftersom hon tycker det är så läskigt när det är halt, därför har det inte blivit av. Får hoppas hon och Belle busar tillräckligt i hagen :)




Jobbhelg

En av två jobbdagar avklarade. Då skolan erbjuder helgjobb så försöker jag att jobba där en helg i månaden. Pengar, pengar!
Idag var det inte så mycket för min del att göra. Fanns inga kor i kalvningsboxarna och inga spannkor, så det jag skulle se till var att kalvarna och ungdjuren hade mat.. Hjälpte även Ida med mjölkningen när jag inte hade något för mig..

Snart blir det att skjutsa mamma till Väderstad och sen en snabbis förbi Sessan för att sedan inta sängen! Såå himla trötttt!


ibland strejkar dom små liven...


Blod och svett

Första riktiga dressyrpasset på evigheters evigheter! Dessutom på en häst jag bara ridit två gånger innan och aldrig på bana förut. Det jag försökte med idag var mest att få henne eftergiven och sen känna efter lite. Fick använda väldigt mycket ben och armar, hon gav inget gratis direkt men det var himla kul! Hon var i alla fall finare på slutet men fortfarande mycket att jobba med och mer knappar som måste hittas, kul att ha något att se fram emot och jobba vidare med :)
När vi var klara med dagens dressyrpass var både hästen och jag svettig. Jag kunde knappt röra vänstra armen, sån där äcklig känsla man får när orken tar slut. Måste börja träna armarna tror jag! Fick även en blodblåsa på högra handen, ajaj! Men men, visar väl att man har jobbat? Hehe.. :)

Blev varken bild eller film då sakerna strejkade lite i batteriväg, men bjuder på blodblåsan!



Förlåt mig

Jag har inte varit så jätte närvarande denna vecka men det kan bero på att jag inte har varit så mkt i stallet så inte haft något att prata om. Men min dag än så länge har bestått av att gått till massören. Jävlar vad det knakade om mig haha. Nu är det en liten lättnad i min rygg men känns fortfarande. Ska dit vecka 6 igen. Ska sen få ett intyg så jag vet vad jag får göra osv. Sen tyckte han att det var bra att jag tränade några andra muskler också. Som att gå på något program en gång i veckan på något gym eller så. får se hur det blir med det. Det är ju inte gratis precis kanske bara går ut och går eller springer ist :)

För er som inte vet så hämtade jag en VHS hos en kompis för de skulle kasta den så jag fick den :)
Idag har jag tittat på Anastasia och ska fortsätta titta på lite barn filmer nu :P

Puss

Falsterbo 2011 fan vad jag saknar!



Förintelsens minnesdag

Idag är det FN:s minnesdag för alla de människor som blev dödade under förintelsen.
Under den här dagen visar Vreta en film som ska föreställa hur människorna levde. Jag hatar de här dagarna! Förra året kollade vi på Pianisten. Jag tyckte den var så hemsk så jag var tvungen att gå därifrån, så idag kommer jag bara att ta närvaro och sen åka hem. Förstår faktiskt inte hur det här kan vara obligatoriskt? Usch det är så hemskt.. Visst vi kan gärna prata om det, sånt tycker jag är jätte intressant, men att se det på film gör att jag bara mår så dåligt.


"Arbeit macht frei"


Träning

När jag inte kan rida måste jag sysselsätta mig med något annat.. Och det är då motionscykeln och crosstrainern kommer in i bilden!
Det är så himla tråkigt men ändå så härligt efteråt. Tur jag har "One Tree Hill" att kolla på, utan det hade jag gett upp efter 1 minut.
Ikväll blev det i alla fall intervallträning. Det var tänkt att Camilla skulle ha kommit och tränat med mig, men eftersom hon inte hade någon bil (va vad hon sa, jag tror mest på lathet ;) ) så kunde hon inte.. Det blev i vilket fall lugn intervallträning (5 min uppv, 10 min intervall och 5 min "nedvarvning") eftersom jag var och är så himla trött!

Imorgon är det tänkt att jag ska göra ett nytt försök med att rida Belle. Då blir ridningen min träning och det är även tio gånger roligare än en motionscykel :) Hoppas bara hästen håller sig på benen tills dess!

Nu väntar min underbara säng! God natt små läsare!




Att misslyckas och lyckas

Livet består av massa olika utmaningar, utmaningar som gör att man antingen lyckas eller misslyckas. Bara för att man inte lyckas första gången menas det inte att man aldrig kommer att klara det, utan det ger en bara ett nytt försök till att bli bättre - till att lyckas! Och den känslan är underbar.
Vägen dit kan vara lång, kort, jobbig, simpel osv.. Men känslan att lyckas är alltid densamma, och den känslan ska vi alla kunna få uppleva någon gång! Men den som inte försöker kommer heller inte att få uppleva den rätta känslan då man väldigt sällan når dit på första försöket.
Så den som inte misslyckas, försöker inte tillräckligt mycket...




För varje dag du väntar...

...är det ännu en dag som aldrig kommer åter




Första körlektionen

Första körlektionen idag! Om tre månader är jag 18 och då ska jag ha det förbannade körkortet! Förstår faktiskt inte hur folk kan vänta i flera år med det? Körkort är sådant man behöver så varför skjuta upp det?
Själv känner jag att det ska bli sån befrielse med körkort. Jag slipper fråga mina föräldrar om skjuts hela tiden och har mer frihet. I och för sig bor ju jag på landet vilket gör att jag är lite mer beroende av mina föräldrar än vad vissa andra är.

Körlektionen gick i alla fall bra. Körde runt vid villorna i Mjölby för att hon skulle få se hur jag körde och hon tyckte att jag var duktig så det vi ska träna på är att få bort mina olater. Jag kollar till exempel inte i backspeglarna innan jag blinkar och bromsar där man inte behöver bromsa, men jag lär mig väl det med.. Hann även med att köra igenom Fas A en gång med 58 rätt av 70, måste öppna boken snart tror jag.. :)


Mot klamparstaden!

Idag så har jag tagit ut lite hästar, gjort i ordning en häst inför Jan ove träning sen halmat i stallet och tagit in hästar. 

Nu ska jag till Boxholm och hälsa på några som vi känner som har en liten myys vovve :)

Älskar Hektor!<3
Vrf är du inte min?



Hästskötare är det bästa jag vet

Måste bara säga att jag saknar hur det var förr. Jag har ju ingen egen häst att åka och träna med eller tävla med. Men gud vad jag saknar att vara hästskötare åt Charlotte Stark! vi åkte överallt kändes det som. följde med henne på varrenda träning och tävling vi åkte till linköping, Åtvidaberg, Skogslotten, Jönköping, Västervik, Brokind, mantorp, Munkaljungby, kullabyggden , Helsingborg. aa vi åkte typ överallt och det var det bästa jag har gjort. Att vara hästskötare åt Charlotte Stark är det bästa jag vet! Vi hade det så himla roligt och om det hade gått skit vi var så jävla glada endå för vi visste att hästen hade gjort sitt bästa och hade hoppat så otroligt bra men det räckte liksom inte ända fram! visst det var lite jobbigt ett tag då hon tävlade 4 hästar på samma tävling och 3 av hästarna gick samma klasser och det kanske var 20 startande i den klassen. Två av hästarna hade samma träns också men det klarade vi! Vi är så JÄVLA GRYMMA!

De hon tävlade mycket på förra året ska jag presentera för er.

Manzoni kallas sune


Född 1996
e: Chapman - Maraton uppf. Elise Fredrikson
äg. PG Swärdh
Tävlad tom 130 av Lotten
Han är tillbaka hemma hos sin ägare igen

Retina

Född 2004 + haft två föl
e: Cosmopolite S - Robin Z
uppf. Susanne och Jan-Ove Olsson
äg. Nina Fox Stark
Tävlad tom 1,30m av Lotten.
Retina är kvar och ska tävlas i 130 och hoppas på 140.

Candy Lakk

Född 1998
e: Cardento - Irco Marco
uppf. Barbro & Ingrid Olsson
äg. Barbro & Ingrid Olsson
Tävlad tom 140 av Charlotte
Candy är också kvar i stallet med sikt mot högre höjder

Sist men Bäst och Finast har vi!
Aerobic



Född 1996
e: Robin Z-Furidant
uppf. Byggn. f:a K.J. AB, Irene Juhl
äg.Stark (nu ny ägare)
Vinster tom 140, SM inne & ute 2010 tävlats av Charlotte
Robban som han kallas är nu såld.

En film jag gjorde för länge sen på Aerobic och Charlotte.


Eftersom Min dator inte är sams med mig just nu så får ni stå ut med dessa tråkiga bilder på hästarna!
Men när jag kommer till mamma i morgon ska jag fixa lite finare och vettigare bilder :)






Vissa är snabba, andra långsamma

Efter ett besök hos sjukgymnasten som tog 2 minuter och en heldag på Vreta i stallet är jag äntligen hemma. Fryser fortfarande om tårna och fingrarna, usch för vinterns kyla!

I skolan fick vi lära oss hur man vänjer unghästar vid att lyfta benen och hur man selar en häst. Det var två saker som tog 8 timmar, rekord i snabbhet.. Eller.?

På vägen hem blev jag avsläppt hos min lilla sötnöt. Bästa stunden på dagen!
Borstade och myste lite med henne och gud vad hon fäller! Funderar på att spara pälsen och göra en kudde av den, mjukt och skönt!
Hon stod i alla fall och njöt av borstningen och sina små morötter hon fick :)




Just nu...





Har suttit i skolan från kl halv 9 med mitt projektarbete. Klockan är nu ett. har inte kommit så jätte långt men håller på att skriva på metod och material. Ni kanske undrar vad jag har som projektarbete. Har en häst vid namn Avocado. han har varit mycket lätt och okomplicerad att rida in. Mitt mål var att kunna skritta trava och galoppera på honom och det har jag lyckats med :)
Ha det bra :) Puss



Kolik häst

Det gick jätte bra för Alvina att rida Quick. Han har ungefär vilat i en vecka så jag började med att longera honom i alla gångarter. Sen fick hon hänga på han lite sen hoppade hon upp. Hon red lite i alla gångarter sen blev det lite små hinder som han fick hoppa :) Han var jätte duktig och Alvina gillade honom tror jag :).
Sen red jag Candy och idag var hon bättre än igår. Alvina fick sen okcså prova henne. Hon fick hoppa två små studs på kanske 50 cm Bara för att hon skulle få hoppa av sig lite och hon tyckte det var mycket kul :)

Jag följde sedan med Alvina till Stall Nyckelby där hon tar hand om en unghäst som heter Éclipse de Soleil. Det var en mycket fin häst. Vi mockade fyllde påsar och sådant man brukar göra i stallet. Tyvärr kunde hon inte rida eftersom det var lektioner i ridhuset och det är väldigt hårt på banan och han har blivit lite ömfotat så blev hans lilla vilo dag :)

Juste Rice som är född 2009 hade haft kolik helakvällen tydligen. Stackars gumman :( men jag märkte ju inget när jag kom till stallet eftersom då stod hon upp hon var som vanligt men när jag fick reda på det så blev jag lite skraj haft många favorit hästar som haft svår kolik och inte klarat sig så därför är det något jag inte gillar.

Lilla lilla Rice!<3 (suddig bild tyvärr)

___________________________________________________________________

Alvina & Quick !






_______________________________________________________________________

Jag & Candy!






Kvällarna är alltid värst

Dags att sova för att orka med en stalldag i skolan imorgon. Tisdagen är den värsta dagen på hela veckan. Allt är så puttinuttigt på Vreta och vad man än gör finns det alltid något man gör fel... Får helt enkelt bita ihop!

saknar dig min fina flicka!




Det blir inte alltid som man tänkt

Efter att inte ha ridit ett ordentligt dressyrpass på evigheter och sen verkligen se fram emot det så har så klart hästen vrickat sig. När jag ställde upp Belle i stallgången såg jag nästan direkt att benet var svullet. Så lika snabbt som vi kom in, lika snabbt gick vi ut igen...

I stället för ridning så blev det longering. Tog med mig Sess upp till fältet och longerade henne lite lugnt. Från att vara spänd och snabb i stegen från början blev hon avslappnad och fin mot slutet. Märks att det är mycket mer att kolla på ute än inne eftersom hon knappt spänner sig inne längre, men det är en träningssak :)

Sess






Tjurisar



Snart mot stallet!

Sitter just nu i skolan. Snart slutar vi då blir det hem till lilla mjölby med Alvina hämta bilen sen drar vi vidare mot stallet :)
Alvina ska rida Quick det är en Arab korsning på 5år. Jag hade tänkt att ta en liten tur på Candy sen får vi se om det blir någon mer häst som får lite motion.

Kommer mer uppdatering ikv :)




Praktik utomlands

Efter mycket strul fram och tillbaka så är det nästan bestämt att jag ska på utlandspraktik, bara vi får en plats! I såna fall åker jag tillsammans med Lydia i slutet av maj och är borta, tror vi, sex veckor. Vi önskade att få åka till Ungern eller Holland eftersom det var dom ställena man fick rida mest på medan man, på de andra ställena, fick mocka och göra iordning hästarna.

Då skolan erbjuder det här och även bidrar med ca. 10'000:- är det nästan en självklarhet att man ska åka. Man får ju både en stor erfarenhet och upplevelse, tror även man lär sig en hel del.

Så nu är det bara att hålla tummarna på att vi får en plats sen är det helt klart att vi kommer få åka! :)


Ronzoo - en 3-åring som jag red och utbildade i somras




Bättre än vad jag trodde!

Nu är det klart att jag ska tävla Belle. Imorgon ska jag till ridhuset och känna lite på henne, sen ska jag även börja träna för tränare ett par gånger i månaden. Ska bli så himla kul! Var så inställd på att det här skulle bli ett år utan tävlingar, så är jätte glad. Älskar den där känslan man har inför-, under- och efter tävlingen, en bland de bästa känslorna som finns..

Bilder från tävlingar på min förra häst..



hon var mitt hjärta <3


Kallt? Snö? Vart är Sommaren?

Nu har det äntligen slutat att snöa i alla fall. Kan inte påstå att jag gillar snön så jätte mycket men det är mysigt.
Rid passet på Candy gick faktiskt bra hon lyssnade bättre på mig idag så det blev rätt så mycket galopp och försökte få henne låg och avspänd. Har lite svårt för att rida i ridhus också älskar och rida ut eller rida på banan. Imorgon blir det nog mycket skritt och kanske lite tömkörning eller longering på henne. Vi får se hur det går :)
Nu är jag hemma som ni kanske förstår eftersom jag bloggar. :) men blir att åka till stallet om 2-3 timmar och ta in lite hästar som fortfarande går ute.


Candy<3



Det gick ju bra det med!

Säger som Carro, äntligen lite snö!
Synd bara att det är is under snön som gör att det är glashalt. Var nära att sätta mig på rumpan ett x-antal gånger på väg till stallet.
Eftersom det gick så bra att släppa ihop Belle och Wembley igår tyckte vi att vi lika gärna kunde släppa ihop alla hästarna idag. Gick riktigt bra det med, några små tjurigheter annars var det lugnt. Skönt det :)




Äntligen!

Nu har det äntligen kommit lite snö på marken.
Morgonen har bestått av att jag har tagit ut hästar och nu ska jag tillbaka till stallet och mocka. Sen tar jag en tur på Candy i ridhuset :)


Hektor i sadelkammaren :) Undra om han hittade något gött i påsen ;)


*Film från tömkörningen*

När jag gjorde filmen insåg jag hur ful man är när man tömkör, tur hästen är fin :)




Min fina unghäst!

Snöigt, blåsigt och halt, men iväg med Sess kom vi.
Började med att longera henne för att se hur spänd hon var. Börjar gå riktigt bra nu faktiskt, för en vecka sedan hade hon huvudet rätt upp och sprang med spända steg. Idag var hon avslappnad från början och hon lyssnar på mig riktigt bra.

När det kändes helt okej tömkörde jag henne i stället. Idag var en sådan dag som jag skulle kunna hålla på hur länge som helst! Vilken häst, och hon är min... Men när det går som allra bäst, det är ju då man ska sluta sägs det. Så slutade dagen med en underbar känsla, glad ägare och nöjd häst!

Film kommer så fort som möjligt!




Skönt med ridhus!

Idag har min dag bestått av utsläpp, mockning och kvälls ridning i ridhuset.

I stallet där jag jobbar har vi nu 17st hästar var av två är inhyrningar och åtta är unghästar eller äldre hästar som är på tillridning eller om ägaren vill att den ska tränas o tävlas. Nina och Charlotte som äger stallet har två hästar var. Nina har två fina dressyrhästar, den ena heter Chaplin och han har tävlat upp till S:t Georges. Lazio magi (Lasse) är 5 år och utbildas fortfarande. Han kommer man att se ute på tävlingsbanorna i vår skulle jag tro.


Chaplin                         Lasse


Charlotte som är Ninas dotter har två underbara hopphästar som hon tävlar för fullt på.
Candy Lakk är ett sto e. Cardento - Irco Marco. Hennes hoppteknik är helt underbar och är tävlad upp till 140 med Charlotte men siktar på högre höjder nu till våren/sommaren. Retina är Charlottes andra hopphäst och hon är också ett sto e. Cosmopolite S - Robin Z. hon har haft två föl så hon är lite efter i sin utbildning men hon har en enorm kapacitet. Charlotte har startat två 130 rundor med henne med godkända resultat.


Candy                                           Retina


Varför jag tog upp de här hästarna är för att de är dem jag rider mest på och kommer att skriva om dem rätt så mycket. Alla de andra hästarna får jag inte glömma heller men dem tar vi en annan gång tycker jag.

Om vi ska komma till hur dagen har varit i stallet har det varit riktigt lugnt. Tog ut hästarna vid nio, mockade och la in lunch, sen blev det ett tidigt insläpp för skulle iväg så hästarna fick gå in vid 12.00.
Blev lite shopping på Hööks i Linköping. Blev ett set med Magic Brush och ett måttband så man kan mäta hästen och se på ett ung hur mycket den väger.
När jag kom tillbaka till stallet så blev det lite dressyr på hopphästen Candy. Idag var hon rätt så jobbig, hon var spänd och lyssnade inte riktigt på vad jag sa till henne. Hon var också överkänslig. Det positiva med att hon har gått dåligt dagen innan är att då brukar hon gå som en klocka dagen efter! Glad tjej! Det märks i morgon.


Dagens Köp

Candy


De fyrbenta

Jag lyckades att flirta med mamma, så ikväll blir det att åka till ridhuset med Sess. Dock så var ridhuset bokat fram till klockan 19.00 och eftersom jag ändå inte har något annat för mig tänkte jag skriva kort om hästarna som står i stallet.

I stallet får det plats fyra hästar och hästarna som står där just nu är Eminette, Sessan, Belle och Wembley.
Belle och Wembley ägs av dom som bor på gården och dom som vi hyr vår boxplats av. Belle är ett 7-årigt dressyrsto och Wembley är ett 9-årigt hoppsto.
Eminette är 20 år och världens snällaste, bokstavligen. Hon ägs av den andra familjen som bor på gården, men då hennes ägare studerar uppe i Uppsala så gör hon inte allt för mycket. Även Eminette är dräktig och hennes föl beräknas komma 1 april.
Sessan är ju då min häst och henne har jag ju kortfattat berättat om i mitt första inlägg.

Nu gav jag er en liten blick i vilka hästar som finns i stallet. Tror nog det underlättar lite för er som läser också att veta vad för häst det är jag pratar om :)

Eminette


Belle


Wembley


Sessan



Äntligen, efter en hel vecka!

Upp tidigt för att vara i stallet klockan 8. Igår kom det nämligen en ny häst till stallet - Wembley. Vi släppte ihop henne och Belle i en hage medan Sessan och Eminette fick gå i en annan. Det gick faktiskt riktigt bra, Belle var mest fokuserad på vart Sessan tog vägen, bästa vännen kom ju aldrig!

Under tiden hästarna bekantade sig med varandra fixade Elin och jag stallet för att efter det ge oss ut på en ridtur, jag fick låna Belle. Har inte ridit på över en vecka och gud så kul det är, och jobbigt. Från att ha ridit regelbundet, 6 dagar i veckan, till att inte ha ridit ordentligt på ett halvår så lovar jag att man tappar en hel del, både kondis och muskler.

Belle har jag ridit 2 gånger förut, en riktigt rolig häst - man vet aldrig vad som kan hända. Hon var mest fokuserad på vad som hände runt omkring oss än på mig men får se om det bättrar sig eller inte. Ska ju kanske tävla den här damen i år, eller dom säger att jag ska det i alla fall. Om det blir så kommer det att bli riktigt kul, är ju en tävlingsmänniska! :)

Sessan jobbar jag med ikväll. Ska försöka flirta med mamma så vi kan åka iväg till ridhuset och longera/tömköra, får se hur bra jag lyckas!

Belle




Wembley







Ida & Sessan

Mitt namn är, som ni förstår, Ida Stark. Jag går andra året på Vretas naturbruksgymnasie inriktning djur. Att jag valde just djur och inte häst är enkelt, jag ville inte riskera att tröttna på det jag brinner mest för - hästar. Hur man kan tröttna på de djuren är en annan historia :)

Jag bor en bit utanför Boxholm tillsammans med mina föräldrar och här har vi bott så länge jag kan minnas. För drygt 4 månader sedan avlivade vi min häst, som även var min allra första häst. Hon hann bli 17 år och hon fanns i mina ägor i hela 5 år. Under de 5 åren växte jag som ryttare och framförallt som person. Cattis, som hon kallades, hade innan hon kom till mig inte gjort allt för mycket. Hon hade fått 4 föl och ägaren hann inte med henne, hon var med andra ord bara riden i skogen ett fåtal tillfällen.
Cattis och jag utvecklades något enormt. När folk såg henne för första gången trodde dom vi hade köpt en travare, då kan ni kanske få en liten blick i hur duktiga vi var. Vi gick från den synen till att starta debutant fälttävlan, LA dressyr och LC hoppning. Mitt mål det här året skulle ha varit att startat en LB hoppning, men vi kom aldrig så långt...

När vi tog bort Cattis sa jag att jag inte skulle skaffa mig någon ny häst, det kändes så fel och för jobbigt. Men efter en vecka började suget efter att rida komma, och det tog två veckor innan jag började leta runt efter en ny häst.

Den 18 november, för två månader sedan, anlände min nya stjärna till stallet - Isprinsessan. Sessan som hon kallas är ett 5-årigt sto e. Ehrenpreis. Hon importerades från Tyskland när hon var 6 månader och har sedan dess bott i ett litet stall som ligger i Hogstad. Hon är i princip bara inriden pga massa olika skäl så hon är alltså inget utbildad. När hon var 3 betäcktes hon och förra året kastade hon två hingsföl.
I nuläget är Sessan dräktig igen och kommer att föla runt den 23 maj. Vi köpte alltså Sessan och ett ofött föl, ingick inte i vår plan från början men så kan det bli. Jag vet att det låter väldigt konstigt i vissas öron, men det finns många baktankar i detta.
Just nu rider jag henne inte, och kommer inte heller att göra det fram tills fölningen. Jag jobbar henne från marken i stället och bygger upp ett band mellan oss då hon är en ren förtroende häst, minsta lilla och hon ryggar tillbaka.

Det ni kommer att få läsa om mig är mycket om min utveckling med Sessan och även sen när fölet kommer. Ni kommer även att få läsa om andra hästar jag rider och pysslar med!

Hoppas ni tycker detta verkar intressant?!

Cattis, min första älskade häst


Sessan









Caroline & Hektor

Hej!
Vi är två tjejer som kommer att skriva om våra dagar, minnen och tankar med hästar och hästsporten. För att ni läsare ska få en liten snabb inblick i vilka vi är kommer vi att skriva två korta presentationer om oss innan denna bloggen sätter fart!

Jag heter Caroline Lyngstad och läser sista året på Linköpings praktiska med inriktning Natrurbruk.
Jag bor i Mjölby hos min mor och i Väderstad hos min far.
I väderstad har jag min praktik 3 dagar i veckan. Där står även den häst som jag tar hand om, tränar och åker på shower med. Hektor som hon heter är ett sto född i mars 2010.
Hektor kom till oss den 16 februari 2011. Vi köpte han hos Ingrid & Barbro Olsson i skåne som har en väterinär station tillsammans. Ägare som ägde honom var där på en undersökning med sin mamma(hektor mamma) och där sa dom att de var en hingst så då bestämmde vi oss för att köpa honom.
I fem timmar hem ifrån Skåne satt jag i förvaringsutrymmet med honom då vi hade två hästar till i B-kortslastbilen. När han sen hade varit hos oss någon månad eller så tyckte jag inte att allt stod rätt till med min lilla hingst. Det var nämligen så att han kissade väldigt lustigt och då insåg vi att vi hade blivit lurade, eller så var de så knäppa att de trodde att det var en hingst, men det var det inte utan det var ett STO! Men för mig är det fortfarande Hektor och jag skriver fortfarande "han" till henne så det hoppas jag ni står ut med :) 

Ni undrar nog varför jag tycker han är så speciell för jag är ju för stor att rida på honom så varför ska jag ha en sådan liten häst för? Det är inte för att jag inte gillar o rida för det gör jag. Men jag är mycket för att få en bra komunikation med hästen och tycker det är himla kul att lära den saker och få den att lyssna på mig till 100 %.
Jag har hittills lärt Hektor att skrapa med hoven, början till buga, början till stegring och nu är löslongering något som står högst på schemat. Om man bortser från Hektor så kommer jag också att skriva om andra hästar jag rider och tränar.

Lite bilder på mig & Hektor











RSS 2.0