Ett steg närmre körkort!

Halkbanan hela dagen idag! Gick riktigt bra och var ganska så kul faktiskt. I början när jag skulle köra bara skakade min fot! Så var tungen att lägga ur växeln och skärpa till mig först, hehe.. Sen gick det rätt så bra, några människor dog tyvärr och en bil krockade jag med men annars så ;) Tycker det är synd att körskolan inte har en sån bil som dem hade där som man får övningsköra med, så lättkörda!! Fast är ju mycket lättare att "lära känna" bilen när man sitter själv och kör, kan ju bero på det med..

Nu är i alla fall riskettan klar, halkbanan är genomförd och i morse klarade jag även C-fasen och Fordonsfasen! :) Det börjar ta sig!




Mot Larsa på hoppträning!

Bra dag på prakiken. Nu är jag och Charlotte på väg till vikingstad. Hon ska träna för Larsa!! :) länge sen vi åkte på träning tillsammans så detta är mkt fiiint!!! :) Båda hästarna har vi med oss också såuppdaterar med ikv.

 

 


Prommis och dressis!

Igår var jag hemma vid halv tio. Hann faktiskt med en promenad med Sessan innan vi åkte iväg med Belle. Sess var inte på sitt gladaste humör i början, så fort jag smackade lite körde hon på huvudet och "hoppade" till lite, men så fort vi kom in i skogen blev hon positiv och lunkade på. Hennes broddsår håller på att läka fint medan hennes sparksår är envist och har inte läkt någonting...

Dressyrlektionen på Bellsan gick jätte bra. Hon släpper formen stundtals när det blir lite jobbigt men annars kämpar hon på bra. Fick några härliga stunder då jag kunde hålla handen stilla och rida på, annars måste man hela tiden plocka med henne för att hon inte ska gå ur form.
På lördag blir det Clear round! Debuten för oss och vi kör på en LB:1, enkelt och smidigt!




Idag har jag utforskat lite av mantorps vyer

Lite dålig uppdatering här på min front tyvärr. Försöker i alla fall att blogga en gång från mobilen varje dag, men blir inte så roliga inlägg då kanske :P Vaknar ju tidigt på morgonen, åker till skolan, har lektioner, åker hem, och ibland följer jag med Anders ut till garaget direkt och är där hela kvällen så kommer hem sent och då är jag rätt så trött när jag kommer hem.
Men idag efter skolan så åkte jag till Anders och vi åkte direkt till Wille. Medan vi väntade på honom lastade vi crossen och sen åkte vi vidare till Björsners Mc Teknik i Mantorp för att kolla på Willes cross.
När vi kom hem var vi i garaget och Anders och Wille fixade lite :P Jonna följde även med ifrån mjölby :)
Ne men nu sitter jag här hos Anders och gör ett ointressant blogginlägg till er.
Hoppas det blir lite roligare i morgon då jag ska ha praktik och har lite mer att skriva om :)
Love you Boy<3

Turbo är det som gäller!

Hemma efter en dag i skolan. På eftermiddagen gick vi igenom hur man longerar och vi fick prova på att longera varandra för att "lära oss". Så där sprang V10D runt på stallplanen och lekte häst..

Nu tänkte jag byta om och gå till stallet! Ska försöka få med mig hästen på en prommis innan lektionen på Belle ikväll :)

See you later!




Mot väderstad

Skolan var helt ok idag. Kul men lite långtråkigt :P Har nu kommit till Mjölby och sitter i bussen till Väderstad och väntar på att den ska börja rulla:). Så att jag kommer hem till älsklingen sen ska han fixa lite med crossen och så :)


Ridning med tegelstenar!

Dagen började med att vi skulle rida vilket jag inte visste, med andra ord så hade jag inga saker med mig. Tacka Elli för att hon har kodlås så jag kunde bryta mig in i hennes skåp. Lånade hjälm av henne och shaps, dock hade jag skor med stålhätta - stort minus! Kändes som om jag red runt med två tegelstenar på varje fot!
Hästen jag fick hette Chornos, en ny häst på Vreta. Inte min typ av häst, för lång modell med lång hals, men gud vilken härlig galopp! Hade jag inte haft tegelstenarna på fötterna hade det nog kännts lite bättre, men jag fick ju rida i alla fall :)


Chronos


Mot Lkpg

Igår efter skolan blev det en varm dusch sedan ett avsnitt av bb :)
Sen åket jag till Väderstad och var i cross garaget hela kvällen sen vid 9 åkte jag och Anders hem och tittade på kontoret och sedan la huvudena på kuddarna. Nu sitter jag på stationen i Mjölby väntar på mitt tåg som går om 10 min ung.

 


Morgoninlägg!

En dag avlarad, idag börjar en ny dag och det är bara sex dagar kvar! Målet denna vecka är att jag ska klara mig utan sötsaker, får se hur det går.. ;)

Idag är det stalldag på schemat. Linda är fortfarande utomlands, Lydia skulle vara hemma idag med och Ida har väl amputert händerna eller något för hon svarar inte på sms!! Jag får helt enkelt vänta och se när jag är där..


vi kör på en gammal bild!


Check-listan!

  • Skolan - check!
  • Körlektion - check!
  • Rida Belle - check!
  • Linda Sess - check!
  • Pussa på Sess - check!
  • Träna - check!
  • Beställa Iphone - inte check! :@
Det var den måndagen! Som ni ser fick jag inte min Iphone!! Krånglade med beställningen så det ville inte det jag ville, skit apa! Får be snällt till mamma att hon ringer dem imorgon :)
Aja, när pappa kommer ut från duschen tänkte jag hoppa in (blir väl om en timme?), sen ska jag borsta tänderna och läsa ett kapitel i min bok. Får väl avsluta dagen med att lägga huvudet på kudden och trilla in i drömmarnas värld..


Snyggishov!


Jag ser det snöa

Sitter på tåget hem till Mjölby och nu började det snöa....


Jobb bättre än skola!

Att varken ha någon Linda, Lydia eller Ida i skolan är faktiskt rätt så tråkigt. Skolan över lag är faktiskt väldigt tråkig. Jag vill inte gå i skolan, jag vill jobba! Och jag vill ha körkort! Ska bli så underbart skönt när jag får det, då kommer det att bli lite bättre, men jag har ju fortfarande skolan. I och för sig har jag "bara" 13 månader kvar i skolan så får helt enkelt "stå ut"...




Enemy at the gates

Sitter i skolan nu och tittar på filmen Enemy at the gates och ska anteckna lite vad det handlar om och vad som man tror är sant osv.
Efter denna lektion köper jag frukost :)
Sen en lektion till och sedan lunch. Sen har jag en sista lektion som är projekt och företagande sedan beger jag mig hem :D

 


Mina dagar!

Lite dålig uppdatering för mig också idag då jag har varit i garaget och Sedan varit på Lora och fikat med fina vänner. :)
Kommer lite bilder ifrån vad min helg har bestått av :)
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Helgen i Bilder

Orkar inte skriva så gör ett bildinlägg om helgen i stället!













































Det får duga! Vårt internet fungerar inte helt så dålig uppdatering på min front!


Mot lora

Nu blir det lite fika med Anders, Jonna Wille, dala och Jenny.

 

 


God Morgon Söndag!

Nu har jag varit vaken i en timme och hunnit med att äta frukost, släppa ut hästarna och fixa stallet! Funderar på om jag ska ut och ta lite kort..? Carro och Anders sover ju fortfarande som grisar där uppe tror jag, får se när dem har tänkt att vakna :)

Gårdagen var i alla fall trevligt! Älskar dig Bästa Vän! <3




MAT

Sitter hos ida just nu hon lagar mat. Jag håller på att dö av hunger. Eftersom min älskade pojkvän käkade pizza utan mig idag.. :(. Haha
Red Candy förut hon var duktig men lite jobbig. Fin i galoppen :) Ida red Tina men det får hon skriva om själv sen :)

Ne nu dör jag snart det luktar ju mat!! :O

Ikv blir det troligtvis väderstads fest med ida och massa fint folk :) hihi




Älskade Sess!

Underbart väder och underbar tid tillsammans med min fina Prinsessa! Borstade av henne och sen gick jag en promenad med henne på 3 km. Undrar faktiskt varför jag inte gör det oftare? Hon tyckte det var riktigt skönt att få komma ut i skogen vilket jag också tyckte!

I kväll får jag vara beredd på att ta tag i en skitgris då hon fick vara utan täcke! Har Carro som hjälp då som tur är ;)






börjar bli expert på att bandagera!


Vattnet är min bästa vän

Sitter nu här med ett stort glas vatten bredvid mig. Han och ipren är nog mina vänner idag :)
Ne men det var en riktig kul kväll igår inte haft så jäva kul på länge. Känns då lite i huvudet idag men det är sådant som händer :P


Hade tänkt att ladda upp lite bilder ifrån gårdagen här när Hektor springer som en tok i paddocken och dampar lite :) Min Kille! :)<3




























Lite bilder på Ida och Retina :)






Så det får räcka för bilder. Nu Big Brother :P





Gårdagens markarbete

Dålig bloggning igår för både min och Carolines del. Hade tänkt slänga in ett blogginlägg när jag kom hem men var så himla trött så orkade inte!

Riskettan gäspade jag mig igenom, gud så trött jag var! Men det gick!
Åkte till Väderstad med Carro efteråt. Hon fick så klart för sig att vi skulle harva både ridbanan och ridhuset, så det gjorde vi! Precis när vi var klara krånglade så klart harven och ville inte "fastna" på dragkroken. Så det höll vi på med hur länge som helst innan vi lyckades att få harven till sin "parkeringsplats".. Och nu kunde jag äntligen rida! ;)

Hon var mycket mjukare och finare idag redan från början! Hon blir lite spänd i galoppen de första minuterna så det tar ett tag innan hon slappnar av där. När man sedan blandar in lite bommar blir det lite "turbo" på henne så det jobbade jag med idag. Vi gick från att vara spänd i början till att vara mjuk och lydig på slutet, så för att vara andra gången jag rider henne så är jag väldigt nöjd! Hon har lite svårt för bärigheten och balansen i galoppen tror jag, därför det blir en hel del kors.. :)



ska se om jag hinner göra i ordning filmerna på Belle och ladda upp också! :)


Fin dag!

Vaknade av klockan vid 9 blev då att sätta på ett avsnitt av en serie, kommer inte ihåg vad den heter men bra är det :) Åkte sen till stallet kl tio blev galoppträning för Candy i paddocken. Hon tyckte både det var kul och jobbigt. Blev lite länga och korta pass i galoppträningen. Hon var mycket duktig och sen övade jag lite på galoppfattningar så hon ska bli lite starkare i sin högergalopp. HON var himla duktig. Gjorde några jätte fina fattningar :)<3
Imorgon är det sista dagen jag har hand om denna bushäst sen kommer lotten hem och tar över :P
Men kommer nog fråga Lotten om jag får ta ut henne i skogen en ellr två gånger i veckan så det är nog inga problem :) 

Nu  hos mamma och väntar på Ida hon är på riskettan som hon skrev här nedan i sitt inlägg :)
vi ska sedan till Stallet då hon ska rida Retina igen. Sen mot Sessan och sedan en promenad med hundarna ska vi hinna med :)

<3


 


Min dag!

Idag ska jag sitta på körskolan i lite mer än tre timmar. Usch vad tråkigt, men det kommer vara skönt att ha det överstökat. Jag ska med andra ord på riskettan :)

När det är slut kommer Carro och hämtar mig. Då ska jag rida Tina, efter det ska vi till Sess och sist ska vi försöka klämma in att gå en sväng med hundarna. Ikväll blir det roligheter tillsammans med Ellinor och linghemsmänniskorna..! :)

Lite av hur min dag kommer att se ut och den känns ganska så fullspäckad! Kul kul! :)




Nu väntar vi på vårblommorna.

Nu är det snart läggdax men först en liten uppdatering. :)
Ida red Retina och hon var super fin :) Länge sen jag såg henne så där. Hon hoppade lite också och hon var mycket pigg och glad. Ida ska rida henne i morgon också och då står Lydnad och markarbete på Schemat skulle jag tro :)
När jag red Candy idag red jag i paddocken för första gången iår. Hon var pigg och lite stel. Har bara ridit ut de två senaste dagarna s hon var lite jobbig. I morgon blir det nog galopparbete för henne om paddocken fortfarande är mjuk :)
Söta saker :)<3
Här får ni lite bilder ifrån dagens usla ridning..
Hon kunde vara lite fin vissa stunder iallafall

Lyckad dag!

Kan säga att jag är glad att min häst bara lyckades med att rulla ena sidan, lortgris! Nu är hon i alla fall ren och fin. Tror hon uppskattade att vara utan täcke idag, hon såg ut att trivas i alla fall :)

På Sharpman köpte jag mig en longerlina, E-vitamin och hundgodis till Sonja. Tyckte hon kunde få en liten present så här sista dagen jag har hand om henne.
Hos Nina red vi. Jag red Tina, Ellen red Dion och sist red Carro Candy. Hoppade några språng och hej vad det gick emellanåt! När jag började förstå lite hur och vad hon behövde träna på så började jag att jobba henne och kräva lite mer. Gjorde halter framför hindret och försökte få henne lugnt och jobba i form efteråt. På slutet var hon riktigt fin, men hon spänner sig ganska fort. Ska rida henne imorgon igen! Kul kul!! :)










svettig Tinis!

Nu kommer Sussie och dem hem om ungefär 45 minuter så måste snart ta tag i köket! Lite svårt att slita sig dock eftersom jag har en underbar hund som sover så sött i knät.. "/



Och tack Elli och Carro för all hjälp och sällskapet dem här dagarna! <3



Våren är på väg!

Underbart väder!! Idag är det sista dagen för mig att vara hundvakt och hästvakt, kommer sakna det faktiskt! Har varit jätte roligt!!

Som Carro skrev förut har vi pysslat väldigt mycket i stallet och även här inne så det ser lite skapligt ut.
Vi har precis varit ute och tagit av Sessan och Eminette täckena vilket dem tyckte var jätte skönt!! Har väl inte så mycket mer att säga? Tror Carro har nämnt en del :)

Nu blir det att åka mot Scharpman och sedan vidare mot Nina!
















Bästa vän!

Ny dag nya tag.. Idag gick vi upp vid 7 åt frukost tog ut hästarna och fixade stall puls hö påsar :)
Vi städade sen lite bland lite häst saker. Damade lite i stallet. Nu har vi städat lite i huset så det ser fint ut när familjen Andersson kommer hem ikv :)

Om en halvtimme ska lillvovven ha lunch sen efter det ska la vi käka något sen drar vi till Sharpman och tittar runt lite. Sen vidare till "mitt" stall i väderstad :) Där ska jag rida Candy. Ida tar Retina och Ellen ska också följa med och rida Dion :) Kul kul. Kameran följer med så bilder får ni ikv :)





Bästa vän! <3




Polisen stoppade mig!

Nu har en till dag gått. Jag har ridit Candy, Tagit kort på Ida och Wembley, hälsat på Lisbeth med Ida. Mött farbror blå och det gick ju bra haha! Åkt på träning till boxholm när Ida red Belle för Ellinor Hjalmarsson. Nu sitter jag och Ida framför tvn och göttar oss med chokladpudding, glass , grädde, banan och godis :)
Sen blir det sova :)
/ Caroline


Dagens händelser!

Dagen har flytet på riktigt bra! Sov även som en gris i natt, skönt med en natt själv :) Carro kom hit runt elva och innan det hann jag med att mocka stallet och fixa lite. När Carro kom red jag en sväng på Wembley. Hon dummade sig två-tre gånger annars var hon jätte fin och avslappnad! Jätte roligt!:)

Nu har vi precis kommit hem från Boxholm. Har varit och hälsat på Lisbeth. Var jätte roligt att träffa henne, var flera månader sen jag såg henne sist! Ska dit snart igen! :)

Carro blev även stoppad av lilla farbror blå. Hon fick snällt visa sitt körkort och blåsa, dock fattade hon inte att man skulle blåsa i "pipen" utan hon blåste bara in i den i stället. Man kan säga at hon bjöd den lilla polisen på ett gott skratt!










Vilket väder

Har nu haft en mysig utrett på Candy. Nu åker jag mot Ida stark :)<3

 

 


Glad Ida!

Kvällens dressyrträning gick jätte bra! Och det var superkul! Gud vad jag har saknat att rida för tränare ordentligt känner jag, mega roligt.. Belle kändes även jätte fin men man får sitta och plocka med henne hela tiden vilket inte är det snyggaste. Hon blev lite bättre rammåt slutet för då kunde jag hålla händerna någorlunda stilla :) Bara att se fram emot morgondagens dressyrpass också!

Filmklipp kommer upp imorgon!




Jackan blev populär!

Dags att bege sig ut mot stallet för att ge hästarna mat. Vid halv sju kommer mamma och då ska vi åka iväg till Boxholm för träning med Belle :)


någon som saknar matte kanske?


Vårkänslor!!

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet och ska snart hoppa in i duschen för att sedan åka till älskling och äta semla :)<3. Idag blev det broddar på, sen ut i skogen med Candy. Första gången för iår... Och nu när isen har försvunnet så är det i skogen jag kommer befinna mig med hästarna :)

idag har det varit ett underbart väder :)<3






Trötter!

Någon kom in och var ganska så trött efter att ha varit ute i två timmar. Och Carro som skulle åka runt två, får se om hon kan slita sig... ;)




Dem är fina på sitt sätt!

Samma veva idag som igår. Gick upp vid sju och släppte ut hunden och hästarna. Carro hjälpte till medan Elli sov som en gris..

När allting var klart i stallet började vi att ta in första hästen som fick bli Belle. Longerade henne ungefär tio minuter. Ska till Boxholm och dressyrträna ikväll så ville bara jobba henne en kortis. Hon var fin och det är ganska stor skillnad från i förrgår. Hon söker sig ner direkt och inspänningstyglarna glappar så fint! :)









Sen blev det Wembleys tur. Tanken var att jag skulle longera henne inspänd också men den tanken ändrades så fort jag fick ut henne på en volt. Spänd och springig, jisses!! Så det jag ville var att hon bara skulle slappna av. Tog ett tag men tillslut travade hon på lugnt med sänkt huvud och tuggade. Då fick det räcka! :)

Början;




Slutet;




Sista ut var Sessan. Även hon fick bli longerad och jag tycker att min häst är ganska så snygger! Längtar tills den lilla krabaten tittar ut och när jag kan börja träna henne liter mer. Carro tog även med sig Eminette upp så hon med fick röra på sig lite. Gud så glad hon blev, öronen frammåt och traskade på ordentligt! :)





Fin tjockis! 5 veckor kvar...





Bäbis i magen

Klockan är 12 och vi har hunnit med att:

  • Ta ut hästarna
  • Mockat
  • Fylla på påsar med frukost/Kväll till hästarna
  • Tömma ut vattenhinkarna
  • Sopat stallet
  • Longerat Bell
  • Longerat Wembley
  • Longerat Sessan
  • Ida longerade hästarna medans jag tog kort :)
  • Borstat Eminette :)

Nu står ida och ska skala lite morötter för vi ska käka nu :) och stekt potatis har hon också fixat, duktig flicka :)<3

Blir att åka här ifrån vid halv 3 ungefär. Ska då rida Candy och sen ska jag hem och göra mig i ordning för att sedan äta semla med älsklingen :) Och ikväll drar jag till Emma med fint folk :)<3


5 veckor kvar! <3

 


Monopol & Frukt

Haft en super bra dag med Ida stark och Ellinor Carlsson. Nu blir det frukt och Monopol!




Fullt upp och roligt är det!

Gud så fin häst! Belle var både mjuk och följsam!! Märks vad mycket tränings från backen gör, hade inte alls mycket i handen och hon kändes verkligen super fin. Red runt på fältet i ungefär en kvart. Red runt på volter och lite, blev alltså ingen galoppträning för tyckte det skulle bli lite mycket för henne. Hon var och kändes i alla fal super bra, den här känslan vill jag ha när jag ska tävla! :)







Sessan tog jag upp på fältet och longerade. På grund av hennes ben har hon stått i 1½ vecka så trodde jag skulle ha ett "monster", men hon var finare än vanligt faktiskt! Jätte duktig polla och det är så roligt att jobba från marken. Ännu roligare blir det när man märker att hästarna också tycker det är lite småkul :)







tur jag har mina små älskade vänner, Carro och Elli, som hjälper mig! <3


Bilder från gårdagen

Här kommer gårdagens bilder på Lydia & Kelly































Uppe med tuppen!

Blev väckt av katten runt halv sju och vid sju ringde klockan så kände att det bara var att gå upp. Tog med mig Sonja ut till stallet, släppte ut hästarna, mockade och fyllde påsarna. Elli "hjälpte" till på ett hörn. Hon var "moraliskt stöd" enligt henne själv ;)

När vi hade ätit frukost tog jag med mig Belle upp på fältet och longerade henne idag med. Hon var mycket bättre idag! Longerade henne runt 10-15 minuter sen fick det räcka, ville bara att hon skulle lossa lite för i eftermiddag blir det galoppträning tror jag. Är isgata på vägarna så är varken roligt eller bra..

Nu har Elli och jag precis tränat, ska väl snart fixa iordning mat till både oss och hästarna :)








Morgondagen!

Lite bilder på Kelly och Lydia kommer i morgon. :)
Imorgon går jag upp kl 8 ung. åker då till staller och fodrar hästarna. Sen ska jag tömköra eller rida Candy :) <3
Åker sedan vidare till ida och är hund och hästvakt. :) Så det blir nog att ha det skoj där heladagen/kvällen. Ta lite kort på hästarna, hunden, prata och ha almänt mys! :)<3
Uppdaterar mer i morgon :)
Sötaste kattungarna vilar på Candy medans hon står och sover (=

Bilder

Lovade er igår att ni skulle få några bilder från Lorasjön..
















Lydia Laudon & Kelly!

Är i stallet hos Lydia i Boxholm och ska ta lite kort på finaste Kelly och Lydia :) blir nog lite snö bilder i snön :)

 


Full fart!

Upp klockan sex och har varit ute fram tills nu!
Gick till stallet vid halv sju tillsammans med mina två stora väskor och ett par skor! Träning kände jag där..
Jag tog med mig Sonja upp till grannen och släppte ut hennes hästar och fy fan vad halt det var! Fuxen gick ner på knä två gånger stackarn, var som Bambi på hal is..
När vi kom hem var det våra hästar som gällde. Efter den lilla incidenten hos grannen ville jag inte riskera att Sessan skulle gå omkull så broddade henne bak och drog på henne ett par boots. Får hoppas att hon klarar sig utan broddtramp och mugg!!

När hästarna var ute, stallet fixat och påsarna fyllda var klockan runt nio. Tog då med mig Belle upp på gärdet och longerade henne med inspänningar. Lite roligt att jag måste ha första hålet när jag longerar Sess och på Belle kunde jag ha elfte. Märks att det är skillnad från häst till häst ;)
Belle var väldigt tråkig i början men efter en halvtimme släppte hon riktigt fint så då gav jag mig. Man ska ju egentligen bara longera dom i tjugo minuter men ville få henne eftergiven innan jag gick hem :) Tänkte jag skulle upp och longera henne imorgon med direkt på morgonen och se om hon släpper lite snabbare, hon är ju lite trälig med det när man rider så med lite jobb från backen kanske det blir bättre.. Jag får se helt enkelt :)

Långt inlägg!!




Candy Lakk

Nu kommer det lite bilder ifrån gårdagens ridning. Hann ju inte lägga upp så många då.
Trava över bommar tycker Candy är kul :D
Sista bilden på mina Älsklingar!<3

Nu ska här drickas :)

Nu blire o träffa fint folk i väderstad och ha det fint!

Snart är ansvaret mitt...

...och imorgon ska jag upp klockan sex! Elsa, Sussie, Lennart och Elin åker vid tolv i natt och vovven måste ut runt halv sju, Underbart!

Nu kom mamma och jag precis hem. Var och kollade till min lilla prinsessa plus grannens två hästar!
På Sessan smörjde jag karleden vänster fram eftersom det inte riktigt vill ge sig från muggen, och bakbenet var inte ett dugg svullet men lindade benen ändå. Nu har hon bara ett fult sår kvar som ska läka på det benet men skönt att svullnaden är borta :)
Grannens pollar tog vi bara in eftersom dem är borta den här helgen. Så med andra ord är jag dubbekbokad denna helg, skönt med ett tajt schema :)


min knäppis <3


Vissa tycker inte om is...

Kvällen igår spenderades i Boxholm tillsammans med Katja. Vi satt hemma hos Kevin hela kvällen och roade oss. Kom hem till Linus vid två på natten och somnade direkt! Älskar hans soffa + madrass, finns inget skönare!



Idag åkte jag och Linus till Lorasjön. Blev inte så mycket åkande för våran del, tror inte lilla volvon gillar isåkning. Hann kanke att åka två "ordentliga" varv innan bilen kokade. Efter ett tag körde han igen och då hann han väl att åka fyra-fem varv..

några bilder kommer sen!


Mot garaget!

Lite bilder ifrån ridningen i morse, Anders tog korten duktig var han. :)<3
blir tyvärr bara de här två bilderna nu för nu ska vi till skänninge :)puss

Morgoninlägg

Godmorgon! :)
Klockan har precis blivit nio och här sitter jag och bloggar lite. Skulle ha bloggat igår kväll när jag kom till Anders fast det var lite folk här så det blev inte så.
Men igår då när jag red Candy Vilken häst. Blev lite bomövningar det kon tycker är jätte svårt och sen blev det massa galopp och jobbajobba! Äntligen börjar hon släppa efter lite i högergaloppen som hon är svag i och vill inte riktigt arbeta där, men igår kämpade hon som FAN! (ursäkta svordommen men det är sant!) Hon var så himla fin och i galopplängningarna kände man hur hon höjde ryggen och arbetade super fint!
Är så underbart glad att få rida underbara flickan!!!
Gårdagens Outfitt
gårdagens övning med bommar


Candy stod snällt och väntade medans jag la ut bommarna :)<3


Trött tjejja efter ett superbra ridpass!

retina fick vila igår borstade på henne lite lika så med hektor borstade lite sen åkte jag hem och åt och duschade och fixade mig sen mot Anders :)
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska till stallet på fm och rida Candy iallafall. och hoppas jag får med mig älsk så han kan ta lite kort. Lite dåligt med det faktiskt :/
Juste måste bara säga att jag och Lina hittade alla jävla vintertäcken i veckan! Det är sjukt vad jag har letat! har typ letat överallt! O då menar jag det!
Så en bild på de! :)
Blev sjukt glad att äntligen hittat de!! :D





Snabbinlägg!

Fin Belle idag! Galopptränade på fältet och hon var ganska eftergiven direkt från början, lite tjaffs i vänstra galoppen men fin på slutet. Jag kommer i vilket fall ha träningsvärk imorgon! :)

Sessans ben var bättre idag, skönt det. Blev dock ingen promenad, det hann jag inte med och så tror jag inte det skadar att hon tar det lugnt. Lindorna är på i natt igen i alla fall!

Imorgon kväll/natt pyser familjen som jag hyr in min häst hos till Rom. Då är det jag som flyttar hemmifrån för en vecka och är häst och hundvakt! Superkul! Så fick lite instruktioner om hur allting ska vara så det ska nog gå bra! :)

Nej bäst att jag sätter fart! Blir att spendera kvällen i Boxholm tillsammans med Katja. Alltid lika spännande!




Ibland gör jag mig själv förvånad

Efter en heldag i skolan tillsamman med matteboken är det äntligen lov! Två kurser avslutades nu till lovet - Lantbruksdjursskötsel och Fysik A, och vi har även fått reda på vilket betyg vi fick i dem kurserna samt vad vi fick i växt- och djurlivskursen som slutade vid jul. Jag lyckades med att få mvg i samtliga kurser! :)

Nu väntar stallet! Ridtur på Belle och en kort promenad med Sessan!




Äntligen Fredag

Woohoo :)
Idag är det fredag och jag har gjort två prov/inlämningsuppgifter i skolan som jag har legat efter i och det känns mycket skönt att ha det gjort.. :)

Dagens att göra lista:

  • Ska rida Candy, blir galoppträning
  • Longera Retina el. Rida henne.
  • Ta hand om Hektor :)
  • Hem och äta och Duscha.
  • Fredag vad händer ikv? träffa älsklingen kanske :)

Kom nys hem ifrån skolan och sitter i mjölby hos mamma och har tittat lite i tidningen Häst & Ryttare.
Ska nu ta på mig lite stall kläder för att sedan åka vidare till Väderstad för att rida fina flickan Candy och sen ta hand om de andra :)



Retina & Avocado på bild :)<3



Förlåt mig

Internett strular...
torsdagens ridning:
Idag longerade jag Tina i ung 10-15 min innan jag hoppade upp, det var länge sen jag red henne. Hon kändes bra i handen lite stark bara, men hon var lite skvattig så travade bara runt lite och försökte få henne lugn. När jag hade fått henne lugn så bestämde jag mig för att sluta :) efter jag ridit klippte jag henne :)
När jag red Candy idag blev det massa bommar så hon fick kliva över dem och jobba med att lyfta benen lite. Hon undrade vrf hon Kulle kliva över bommarna och inte hoppa över :P gjorde mycket framdelsvändningar i båda varven för att få henne lite loss i högergaloppen. Hon blir bara bättre i högergaloppen men hon är fortfarande svagare i det varvet, men med mycket ökning och mycket galopp så släppte hon lite :).Så det kändes bra :) i morgon ska hon få gå ett litet galoppprogram :D

Onsdagens ridning: Kan ju säga att Candy var bättre i höger galoppen idag iallafall :) sen försökte jag longera tina över bommar och då slappnade hon inte riktigt av. Bloggar dock ifrån mobilen. 


f.v Unghästen Avokado  och doria äter frukost i hagen :)


Unika ben

Skickade mamma och pappa till Hööks idag eftersom de ändå var i Linköping. Var tvungen att ha större paddar till Sessans bakben så det fick det bli! Fick även sådan lyx att dem hämtade mig i skolan när jag slutade vid sju :)

Hos Sessan var det ingen förändring. Hon var varken bättre eller sämre så hon får stå med bandage i natt och sedan vara utan i hagen. Får se hur det ser ut imorgon, dumma svullnad! Har kommit fram till att hon har något "udda" på varje ben;
  • Höger bak: svullen
  • Vänster bak: broddtramp + "rester" från muggen som inte vill ge sig
  • Vänster fram: muggrester
  • Höger fram: fläckfri!
Älskade klantiga polla!






Dagen!

Tre lektioner idag och jour på det känns inte allt för roligt. De tre lektionerna hade varit jätte skönt om man hade fått åka hem efter sista, men så ska den dumma jouren förstöra en skön skoldag. Jag ska i vilket fall vara ful idag och förmodligen åka hem tidigare. Beror på om mamma och pappa ska in till Linköping eller inte. Det kommer inte att bli så populärt men jag tar min häst framför ett par påsar hösilige!!


första bilden som tog på henne när hon kom!


Stalldag och svullnad

Nyss hemkommen efter att ha tillbringat 11 timmar i skolan! Att gå från klockan 8.00-19.00 tre dagar i rad borde vara olagligt.. Hade först stalldag och efter det jour, kul liv på Vreta!

Skolan då;
Stalldagen var helt okej faktiskt, riktigt kul! Red en häst som hette Master, inte direkt min typ av häst. Seg och hängig men efter många tempoväxlingar började han tillslut komma upp i formen lite. Men nu var det ju inte dressyr vi skulle rida utan hoppning (markarbete). Fick hoppa kanske 40 cm, men det duger för en som inte har hoppat sen i November! Så himla kul! :)
På eftermiddagen kollade vi på en körklinic. Riktigt fina hästar och roligt att kolla på, dock väldigt kallt!
Jouren är inte ens nämnvärd! USCH!



Sessis;
När jag väl kommer hem och till stallet är klockan kvar i nio. Tänkte bara kolla till Sess en snabbis eftersom hon blev sparkad i lördags. Ställde upp henne i gången och det ser inte ett dugg svullet ut, så skönt tänkte jag! Men när jag väl känner igenom benet är det inte bara svullet på stället där såret är, utan det är svullet ända ner till hoven. Värre än igår med andra ord.. Fick bli att tvätta rent såret och linda benet! Får se hur det är imorgon.. Lilla gummzan!




Film + Mys

På ATG fick vi se operaition rum osv. mycket intressant.  :)
sen hem till mamma duscha och fixa sig i ordning lite. För att sedan åka med älskling ut till garaget en sväng och flytta på hans bil. Sen blev det Max i mjölby för lite flöt och mys :) Nu lagar anders mat tills i morgon.
snart blir det lite film och lite mys!
Imorgon stallet heldag!
Hahah Stella hoppar ur bild :P

Mot ATG

Två hästar har fått motition sen har Carro halmat stallet och fixat lite. Nu sitter jag här och håller på och äter lite lunch. Sen åker jag till mjölby och hämtar upp Elle sen drar vi till ATG kliniken i mantorp där våran andra halva av klass är. Vi ska på ett så kallat studiebesök där. Intressant :)

Men om vi kommer till hästarna då.

Började med Retina. Blev tömkörningsgjord för henne och inspänningstyglar. Först sprang hon runt som en mupp med huvudet högt upp och benen släpade efter. Men sen jävlar när hon hade kommit igång då jobbade hon :) DUKTIG häst! :D




tyvärr lite dålig bild. kommer kanske upp en liten film ikv =)

PÅ Candy blev det lindor och dressyrsadel :) Hon var lite jobbigt i början, men hon trampade på fint i skritten. gjorde mycket avsaktningar och samlade och längde. sen var hon helt underbar :) Hon är lite jobbig i högergaloppen men fick till den hyfsat bra. Hon var fin i galoppökningarna och samlingarna Duktig häst :9 se vad vi hittar på med henne i morgon :)


Sötaste Candy<3


Ne nu måste jag skynda mig hihi hej hopp :D


Alla hjärtans dag

Vi önskar er alla en bra alla hjärtans dag!





Fantastiska häst

Anledningen till att jag bloggar så sent idag är för att jag efter skolan åkte till stallet och red och klippte halva Candy. Varför jag klippte halva Candy var för att hon är grymt kittlig på benen eller bara dum. Benen är överallt om vi säger så. Mer i luften än på marken. Har lyckats klippa halva benen fram men ska få hjälp av Lina på onsdag då jag är i stallet heladagen. Hon måste ju bli snygg om hon ska till Helsingborg :)
Sen blev det en sväng i skogen med Hektor & sen ut till älsklingen som var i garaget.

Kommer antagligen bli lite roligare och blogga de här två veckorna eftersom jag har hand om Candy och ska rida henne nu medans lotten är utomlands och göttar sig. Ska även longera och rida Retina. Föredrar att longera henne då jag tycker hon är så himla svår att rida. Jag hoppas också på att det ska bli massa snö eller att all is ska försvinna på vägen så att jag kan rida ut :)

Idag red jag iallafall Candy. I en svart hoppsadel och sen ett träns utan någon nosgrimma. För att testa hur hon reagerade. Måste säga att det värkade som hon trivdes bra. Remont och Ingen nosgrimma alls tycker jag är bäst på henne. Men ska rida utan nosgrimma i morgon också och se hur hon är. Idag så skrittade jag i kanske 30 min och jobbade henne med lösgörande och sidvertsrörelser (stavning?), halter och ryggningar. Blir lika förvånad varje gång när jag rider henne. Tänk så mycket hon har förändrats på ett år det är sjukt!
Länktar till morgondagens pass. Blir att rida vid 10 i morgon då jag inte börjar fören kl.12.00 Ska då till travshoppen sen vidare till ATG med "klassen"

Innan ridningen :)

Efter ridningen

Garaget :)

 


Leka är kul!

Skolan gick ganska fort fast att vi hade så tråkiga lektioner. Skönt att sluta tolv, dock kommer det att ändras efter lovet...

Direkt efter skolan gick jag till körskolan och pluggade teori medan jag väntade på pappa. Hann att köra igenom C-fasen två gånger med 57 rätt första gången och 60 andra. Upptäckte att jag saknade vägmärkesboken så måste nog skaffa den.. C-fasen bestod ju i princip bara av massa märken!

Eftermiddagen bestod av lek! Åkte med pappa pch Elli till farmor och farfar för att köra fyrhjuling och cross. Roligt roligt! Elli och jag intog fyrhjulingen så fick pappa ta crossen. Känner att jag inte vill riskera att köra omkull och få ett dubbdäck i magen hehe.. ;)








Mycket tid..

Projekt och företagende är en ganska onödig kurs enligt mig. Vi gör verkligen ingenting.. Eller jo, klart vi gör något. Vi planerar nämligen en kadriljuppvisning tills den 12 Maj, känner att det är ganska lugnt. Är ju flera veckor kvar!! Men enligt lärarna är det lite brådis tydligen? Kommer säkert bli att vi slappar nu och stressar mot slutet. Brukar ju bli så när man har mycket tid på sig..


får bli en gammal bild på mig och Cattis, en tävling jag aldrig glömmer! <3


Hjälp mig

Vaknade vid 7 idag ung. Blev då lite stressigt eftersom jag var tvungen och skrapa rutorna på bilen sen åka till tåget i Mjölby som gick 7.32. Men tycker att jag var riktigt snabb endå :).
Nu sitter jag och pluggar till mitt prov i skolan som jag har kl 10. Kan inte påstå att det går så bra men... Har fått huvudvärk idag oxå. Bläää




Bara två kvar!

Nu har jag bara två punkter kvar! Matten och Idrotten. Känner mig lite duktig även att jag har tillbringat den största tiden framför datorn idag ändå..

Nu blir det en sväng och kolla till Sess och hennes ben!




Isåkning 12 Februari

Åkte till Lora vid 12 ung. Var massor med folk. Tog massa kort!! Sen grillade vi lite korv och åkte sedan ännu mer bil. Åkte hem vid 3-4 ungefär.
Nyss käkade Anders och jag lite pizza med hans föräldrar :) 
Nu blir det att titta på mästerkatten :)
Här kommer lite bilder
Vi avslutar med en bild på sööta stella :)<3

Ny design!

Tog en paus från min "att-göra-lista" och fixade till bloggens design!
Så nu får ni uppdatera små bloggläsare! :)




Dag på sjön!

Efter en dag på sjön är vi nu på väg hem! Det har varit mycket kul! :) kommer mer uppdatering och bilder ikv :)
/Caroline


Min otur fortsätter..

Två av punkterna är klara! Svenskan och Sessis..

Svenskan ska jag lämna in nu. Skrev klart den innan jag gick till stallet och har suttit nu i tio minuter och korrigerat den :) Skönt att ha den klar!

Hos Sessan blev det inte riktigt som planerat, och inte blir jag förvånad med min otur. När jag tog in henne och skulle börja borsta henne såg jag att hon hade ett sår på högra bakbenet. Såg inget vidare ut - det var svullet och jag fick absolut inte ens kolla på det! Känslig och mesig polla.. ;)
Tillslut kunde jag i alla fall kolla lite närmare och det var inte så farligt som det såg ut. Ett ytligt sår med en skinflik som satt kvar, förmodligen har hon fått sig en spark. Hon var inte halt, bara lite stel så ska hålla lite koll på det där nu.. :)




Saknaden är stor

..Saknar dig mer för varje dag som går min ängel <3


Söndagens att-göra-lista!

Dags att ta tag i köket innan mamma kommer hem. Ser bokstavligen ut som en svinstia!
Sen ska resten av dagen bestå utav
  • Städa resten av huset
  • Göra klart svenskan och lämna in
  • Baka
  • Räkna matte
  • Göra klart fysiken
  • Fixa stallet och longera Sessan
  • Göra klart hästuppgiften
  • Läsa igenom idrotten

50% av allting är skolarbete! Kul.. Men men, bara att börja!






Det är dem som vi älskar..

..som får möta vår värsta sida




Bäbis

Fick en bild av Eva på bäbisen som kommer i maj. Den är väl söt? Hahah, ne men häftigt i alla fall :)




Mys

Vaknade upp hos älskling i morse, blev frukost och sen ut till garaget :) Sen vid två har jag varit hos min faster med släkten och firat henne för att hon fyllde förra veckan (:
Blev värdens godaste lasange och sen lite efter fika. Mycket trevligt :)
Sen blev det hem till Anders och vila lite i hans säng, somnade typ på en gång :P Vi åkte sen lite till garaget där Chrille och Wille var. Nu sitter jag hos mamma och äter fruktsallad och tittar på Harry Potter :)

 


Lorasjön

Det tog ett tag innan vi kom iväg till isen. Linus kylare gick sönder förra helgen sen bytte han och igår gick den kylaren sönder. Idag bytte han till en annan och då var den trasig redan från början.. Tillslut fick han i alla fall en hel kylare så då kom vi iväg!
Första gången jag åker med på isen och det var rätt så kul faktiskt! Har fått förvarningar om att det skulle vara läskigt osv men inget jag mäkte av. Dock hade jag gärna velat prova att åka själv, inte för att jag kan för har aldrig kört bakhjulsdrivet men bara för skojs skull. Hade inte volvon gått sönder, igen, hade jag kanske lyckats övertala bror att få åka något varv :) Men som sagt, med vår otur gick så klart en slang sönder så Linus fick fint laga den så gott han kunde sen åkte vi hem.. Roligt så länge det varade...












Is före bakning

Elli åkte hem för 30 minuter sedan. Ungen klagade på att hon var trött, men lovar att hon sov tio gånger skönare än mig. Hon tog upp tre fjärdedelar av sängen, minst! Så idag har jag väldigt ont i vänster sida av ryggen..

När Elli åkte drog jag fram baksaker och tänkte baka bröd. Precis när jag hade smulat sönder jästen och smält smöret ringde Linus. Blev att ställa in allting igen - smöret ut på trappen och jästen i en bytta för snart kommer bror och hämtar mig för att åka vidare mot isen och sladda! :)




Efter ett hårdpass blir det mys!

Kvällen bestod av ett ordentligt tyräningspass med Ellinor. Imorgon lär jag ha träningsvärk och det är ju så himla skönt! Och det bästa av allt efter träningen är känslan av att man är helt slut i kroppen och sedan sitta och äta en supergod fruktsallad! Kan säga att alla frukter är slut nu. Inte för att vi åt upp alla utan för att i princip 2/3 var mögliga eller gamla. Men med ett äpple, två kiwi, två bananer och lite valnötter så gick det att dela upp det med :)

Nu blir det filmmys!




Lunch i skolan

Nu har jag precis haft lunch. det var ost och skinksnitzel och det var mycket gott :)
Sitter nu i biblioteket och tar det lungt :)
Hela förmiddagen har jag jobbat med mitt projektarbete och är faktiskt klar. Ska bara lägga dit två bilder på inledningen sen är det perfekt tycker jag :)

nu kvart över 12 blir det möte. Sen åker jag hem till lilla väderstad och ser hur älsklingen mår :)



Saknar finaste Nannoc och härligaste barbacka turerna på sommaren :)

På tåget

Sitter nu på tåget på väg till skolan... Har nämligen ett prov om Buddhism. Det har jag inte har tittat på än så jag passar på nu :P
Blir nog annars en lugn fredagskväll. Hoppas på lite mys med älskling :)<3



Internet på pressbyrån

Upptäckte precis att mjölbys pressbyrå har internet, lite efter kanske.?
Så här har jag suttit i tjugo minuter och skrivit på min novellanalys medan jag hade kunnat göra något roligare. Men jag kom i alla fall en liten bit på den, så då slipper jag göra så mycket i helgen :)

Nu måste jag stänga ner! Tåget kommer om 6 minuter :)




Såhär ser min dag ut

En dag med 5 timmars matte sen är det helg! Så himla underbart skönt! Kommer sova som en gris! :)

Ska förmodligen rida Belle idag efter skolan om inte Elsa ska göra det. Sessan tror jag inte jag hinner göra någonting med, men det skadar inte om hon inte rör sig varje dag. Kan jobba med henne både lördag och söndag i stället.
Ikväll kommer även Ellinor och då ska vi träna och sedan mysa!!

Lite om vad min dag kommer at bestå av! Självklart kommer ni få lite uppdatering mellan sysslorna :)




Barnsligt

Ne nu är jag jätte trött! Ska äta lite mackor och somna till en Harry Potter film :P Barnsligt men jag älskart :)

 


Idag gjorde hon mig förvånad!

Idag är jag en jätte glad och nöjd matte till en fin Sess!
Longerade henne för andra gången med en inspänningstygel på yttersidan och hon skötte sig exemplariskt. Redan från början var hon avslappnad så spände fast inspänningstygeln nästan direkt. Va beredd på att hon skulle börja dumma sig och ställa sig upp men icke, hon lunkade på och började arbeta, såg nästan ut som hon tyckte det var kul! Jobbade lite med skritt-trav-skritt-halt och så vidare och hon lyssnade riktigt bra. Testade att dra longerlinan genom tömkörningsgjorden och sedan till bettet för att hon skulle arbeta bättre och även det gick kanon bra. Jag hade kunnat hålla på hur länge som helst, men man ska ju sluta när det går som bäst :)


får bli en bild från i måndags!


Lång dag

Varit en lång dag idag. Först massören, ajaj säger jag bara. Sen tog jag in hästarna red Dion och Candy. Gjorde sedan iordning 3 hästar åt Nina. Tog sen in ytterliggare några hästar och nu är jag hemma. Ligger i soffan och vilar min onda rygg :/
Kanske uppdaterar ikväll om dagens ridturer :)


Redo!

Nu har jag fått mat i magen så blir att byta om och sen gå mot stallet! Mockning och longering står på schemat! :)




Lång dag blir kort dag

Matteprovet gick som det gick, inget mvg i alla fall. Får väl skylla på för lite sömn och för få lektioner. Han tar även med uppgifter med ett sätt att räkna som man inte har gjort i kapitlet. Eller inte vad jag minns..

Nu har vi sista lektionen för dagen och sen tar jag bussen hem. Skönt att komma hem tidigt! Kanske till och med hinner med min häst utan att stressa idag..!! :)




Matteboken är min hobby

Efter en hel kväll med matteboken känner jag att det är dags för att dejta sängen. Har nog suttit i över en timme med ett tal nu. Det borde inte vara speciellt svårt men usch vad jag hatar "x"!!!! Hoppas bara på att Gustav är snäll och gör ett enkelt prov! Han lovade i alla fall att han skulle göra det men sen är ju frågan vad "enkelt" är för honom..


så glad och söt man är klockan tolv mitt i natten!


Kortfattat om min dag

Den här dagen har kortfatta bestått av;
  • Fysik - fick MVG på provet vi hade förra veckan och jag blev klar med inlämningsuppgiften!
  • Idrott - masserade
  • Svenska - skrivövning och lämnade in min Novell som ska vara inne om två veckor! Ute i god tid för en gångs skull!
  • Engelska - pratade om resan vi ska göra i Oktober till London
Efter skolan gick jag till körskolan. Hade körlektion tio över fyra och eftersom jag kom dit tre passade jag på att plugga lite teori. Klarade B-fasen på andra försöket! Sen kan jag säga att mitt huvud var helt slut..
Körlektionen gick i alla fall hyffsat bra. Gick igenom hur man skulle tänka och göra när man ska parkera. Så nu vet jag även hur man gör det..

Resten av kvällen har bestått av plugg! Matteprov imorgon, känner mig så förberedd menare jag! Usch..





Aktiv! :D

Haha oj då märker att det blivit massa inlägg idag. Dock är alla inte så intressanta men något har ni o läsa iallafall :D

Nu är jag typ skit trött min rygg värker och huvudet dunkar.... Har duschat, lagt in en tvätt i maskin, lagat mat, uppdaterat min iphon för första gången! DUKTIGT känner jag :P

Imorgon ska jag till massören och det känns rigtigt gött. Det blir en sådan lättnad efteråt :)



(gammal bild som pappa tagit)


Intressant med tömkörning

Nu är jag äntligen hemma efter en dag i stallet. Det har varit helt ok. Lite jobbigt för ryggen ibland men det har gått bra. Efter lunch så tog jag in lite hästar halmade en box och gav lite eftermiddags hö :)
Var sedan nera i ridhuset och tittade lite när Nina tömkörde en häst åt en annan. Det var mycket intressant det var en mycket fin häst.

Skulle ha satt dit mina extra lysen ikv men hittar ingen stans på nätet hur man gör och min pojkvänn ligger hemma och är jätte förkyld. Får se vad som händer senare om jag åker till han eller inte. nu ska jag iallafall hoppa in i en varm o skön dusch. :D





Bra start på dagen

Godmiddag :)
Gick idag upp vid 8 åkte då till stallet och tog ut hästarna sen longerade jag Doria inspänd hon var mycket duktig övade lite på minskning och lägning och hon fattade precis vad hon skulle göra :) Sen gick jag o nina in o fikade och kollade över lite när hästarna skulle tävla och så. Sen ut igen och göra i ordning Apricos sen gick jag med henne i ridhuset.
La in hö och havre i boxarna och tog sedan in hästarna vid 12.00. Sen gjorde jag i ordning lasse och gick ner med han till ridhuset.
Nu ska jag äta lite lunch :) Sen blir det tillbaka och pyssla lite i stallet. Får se vad som händer ikv.
Känner nu att min rygg börjar värka nu när jag tar det lungt..




Ännu en ny dag

Snart går bilen till mjölby och tåget, tåget till linköping och bussen, bussen till skolan och så börjar ännu en dag! Är lite förvånad över att pappa inte har kommit upp än, men snart hör jag väl sovrumsdörren så då är det nära avfärd.
Just nu känner jag att det skule vara skönt att ligga i sängen en sådär 5 timmar till. Men har man skola så har man... ...




Det är på gränsen

Jag tänkte skriva ett långt inlägg men ångrade mig och suddade allting. Blev lite väl personligt..

I stället så kan jag i alla fall säga att fysikboken kan ta sig någonstans. Har lyckats sammanfatta elva sidor, har två ynka sidor kvar men det tog tvärstopp. Får helt enkelt göra dem imorgon på lektionen samtidigt som jag ska lyckas få ihop 8 frågor. Sen på torsdag har vi matteprov, svenskans novellanalys ska vara inne på söndag och foderuppgiften ska vara klar om en vecka och mitt i allt det ska vi har jour på skolan tre dagar nästa vecka vilket gör att jag inte är hemma förens vid halv nio på kvällen!
Känns som om det bara är skolan just nu vilket gör att man blir helt nedstämd!




Det är avancerade saker!

Dagen har gått ganska fort men ändå så långsam. Vet inte hur jag ska beskriva det på ett annat sätt? Vet i alla fall att det var en väldigt dålig beskrivning..

Vi började i alla fall med att rida! Roligt tänkte jag, ändrades genast när jag insåg att vi skulle rida på led! Ser faktiskt inget bra i att rida på led? Kanske att man kan anpassa hästen takt och tempo, men alla hästar är olika och jag hade gärna skrittat på mer framåt än vad den första hästen klarade av. Sen kan även alla i vår grupp rida, tur det. Dock fick vi två praktikanter i gruppen också, den ena hade nästan aldrig ridit och den andra kunde väl grunderna i skritt och trav. Men men, jag fick i alla fall rida och det gick faktiskt hyffsat bra. Ledet fick vi tillslut splittra och då blev det genst roligt igen eftersom man kan jobba mer "själv".
Läraren tyckte jag red pollen bra så det var roligt, kommer ha träningsvärk imorgon.. Värre än vad jag har idag! :)

Resten av skoldagen ägnades åt att mocka, ta in och ut hästar, fylla påsar och gå igenom foder!




Motion med hästen

Blev en liten runda i skogen med Hektor!
Han tyckte det var super kul att sprina och hoppa lite stockar :)
Älskade häst!



Nu: mot Lora sjön!



Veterinär i skolan

Lugn dag i skolan idag. började vid 08.00.
Gjorde då färdigt en del av mitt projektarbete har lite resultat och lite finslipning klart sen ska det lämnas in :)
Sen vid 10.00 så kom det en veterinär som pratade lite. han hade tex. med sig ett hästhuvud som vi fick titta på. Lite intressant faktiskt. Han pratade sedan om olika saker han hade varit med om. Det var en ko som hade en död kalv i magen och när den kom ut visa det sig att den hade två huvuden. Lite coolt men läskigt. Men aja. Fick sluta vid 13.00 och nu är kl snart två och jag sitter hemma hos mamma med två kivisar och ett glas mjölk. snart slår jag på min VHS och tittar lite film :) Sen åker jag vidare till väderstad.
Om jag har tur följer jag med Anders ut till Lora och tar lite kort när de åker på isen :)  Vi hörs senare!





Ridning gör det roligare

Idag står stalldag i skolan på schemat. Så som jag har gnällt över de här dagarna så förstår ni nog att det inte är mina favoritdagar direkt, dock så ska vi få rida idag!! Det gör det hela mycket roligare, bara vi får rida ordentligt och inte fjömpa runt men det märks väl. Vi kan ju alla rida någorlunda så det är ju bra med tanke på att vi är en djurklass :)

Kommer inte vara så aktiv idag då jag inte tar med mig datorn! Så vi hörs ikväll! :)


Bild från i somras när jag red Timjan..
Vet inte hur länge sedan det var jag hoppade...


Småplock

Plockat undan och dammsugit efter helgens partaj. Tror faktiskt att jag har lyckats städa undan allting! Men eftersom mamma är duktig som en hök på att hitta något jag har glömt skulle det inte förvåna mig om hon lyckades den här gången heller. . .
Har även hunnit med att träna! Får se om jag orkar köra en sväng ikväll också, det ör ju så skönt efteråt! :)

Nu måste jag verkligen öppna fysikboken och sammanfatta 12 sidor på 1 sida! Jippiyey!




1 år sen

Om ung en månad är det ett år sen du lämnade oss killen.
Saknar dig jätte mycket.
Du var en underbar men mycket speciell häst.
Men vi alla älskade dig ändå!
Fina Underbara Pigall!<3





 

 

 

 


Det var halva dagen det

Då var nästan den här dagen slut och än så länge har jag bara hunnit med stallet! Släppte ut hästarna vid åtta, mockade stallet, red Belle, longerade Sessan och fyllde på ensilagepåsarna.. Allt det tog 5 timmar, ganska sjukt så fort tiden går när man gör något roligt :)

För Belles del blev det en sväng till ljungby för lite dressyrarbete. Jobbade henne inte så jätte hårt för ville inte att hon skulle bli genomsvett, utan försökte mest få henne låg och mjuk i handen. Jobbade henne i skritt de första 30 minutrarna tills hon släppte till där, sen gjorde jag likadant i både traven och galoppen. När hon väl släpper är hon jätte lätt och fin! Men det krävs väldigt mycket ben, så imorgon lär jag ha träningsvärk! I vilket fall så är det i alla fall så himla kul!!!! :)







Sessan gick jag med upp till fältet och longerade. Jätte spänd häst i början som verkligen inte ville lyssna på mig, så tog ett tag innan hon började slappna av. När hon väl började lyssna så testade jag att "spänna in" henne. Egentligen kan man inte säga att jag spände in henne, för satte bara dit en inspänningtygel på ena sidan på yttersta hålet. Hon tyckte det var lite läskigt/jobbigt först, men efter några protester gick även det jätte bra! :) Så det får bli bäbissteg på den fronten :)







Tur man har en så snäll vän som "är sjuk" och älskar att ta kort! :)

Knäpp ida!

Nu ska ida blogga o jag får inte se :( haha


Plötsligt händer det

Efter en väldigt slapp dag tillsammans med en av mina bästa vänner så avslutade jag dagen med ett snabbt och intensivt träningspass! Skulle se om jag lyckades att slå pappa med motionscykeln. Han har kört en gång, 5 minuter på 2,53 km och efter det var han klippt slut.
När jag hade kört 2 minuter trodde jag att jag skulle dö! Och när det äntligen bara var 20 sekunder kvar trampade jag som en idiot!! Slog han med 0,04 km! Cyklade alltså 5 minuter på 2,57 km och efter det visste jag inte vart jag skulle ta vägen.. Så himla jobbigt! Tror inte att jag har varit så andfått någon gång i hela mitt liv.. Men känslan att slå pappa var ganska göddig ;) Dock lär det väl bara ta någon dag så har han slått mig igen sen är väl tävlingen igång är jag rädd...




4 månader sedan...

...och saknaden blir bara värre och värre, större och större...




















Nu går bilen hemåt!




Stjärnorna på singstar

Gårdagen bjöd på både roligheter och jobbigheter! Blev mycket skratt och trevligt var det, dock så kom det en och annan tår men det är väl så det brukar vara på helgerna? Om man bortser från det så var det en himla rolig kväll som måste göras om! Enligt mig i alla fall.. :)

Elli och Lydia har åkt hem nu medan Oskar, Tim och Sebb sover som grisar.. Inte lätt för vissa dagen efter..




om det blir långtråkigt, spola till 2:00..


Mot Väderstad!

Nu är vi på väg hem efter en underbar helg i Sälen med familjen. Vi åkte ifrån Sälen vid 09.10 ung :). Vi borde vara hemma vid 15.00 så vi har en bit kvar tyvärr :/
Uppdaterar mer ikv eller i morgon :)


En del klart!

Nu är i alla fall rummet skapligt rent, eller ja, dugligt! Det som saknas nu är en spegel på fond-väggen, fem till tavlor ska upp och gardinerna ska kortas av, men det går ju att vara i rummet för det. Har även bäddat rent sängen plus fixat iordning sex extra kuddar och två extra täcken tills ikväll (därför sängen ser lite ovårdad ut). Nu ska bara bäddsoffan in i rummet med så ska vi väl lyckas tränga ihop oss på något vis inatt..
Nu ska jag ta och gå till Sessan en snabbis, sen bär det av mot Boxholm till Ellinor för att sedan åka tillbaka hem hit igen! Fullspäckad dag :)






Godmorgon träningsvärk!

När jag gick ner för trappen i morse så kände jag att jag hade sådan träningsvärk i vaderna! Det tog ett tag innan jag kom på varför, jag red ju igår. Det är nästan sorgligt.. Av den lilla ridturen på 30 minuter så får jag träningsvärk?!


saknar tiden med dig! Varje dag, varje timme, varje minut och varje sekund...


Äntligen!

Så underbart härligt det är att rida! Speciellt rida ut! Känner att jag verkligen har saknat det för det var ett bra tag sedan jag kunde rida ut och njuta..!
Belle skötte sig i alla fall jätte bra. Tog lite galopp fram och tillbaka på travbanan och de sista vändorna var hon riktigt fin! Jag hade dock alldeles för mycket kläder på mig, förutom om tårna som domnade bort.. Men vad gör det? Jag hade roligt och även Belle verkade nöjd! :)


-19 grader

I morse när jag vaknade hörde jag Anna säga att det var -21 grader. Men nu är kl 13.00 och det är bara -19 just nu. Har inte gjort så mycket idag tagit lite kort på när dem hat åkt och tittat på tvn. Nyss åt vi lite bullens varmkorv det var mycket gott. Nu blir det att slöa lite sen ut och ta lite kort :)

 

 


Matte C

Nu har vi haft matte C i 4 timmar, bara 2 kvar! Det är så svårt. Så mycket man måste hålla reda på och jag glömmer bort så fort jag har vänt blad... Måste jobba lite i helgen med så ja fattar ordentligt :)

 

 


Min planering över dagen!



Sälen

Frida och jag har nyss bastat. 60 grader så där är inte helt fel men jävlar vad varmt det var :O Trodde seriöst vi skulle dö där inne. Haha. Innan det så gick Frida och jag ut. Vi gick och handlade lite godis och sen gick vi tillbaka till stugan för att laga taco.
Nu sitter jag och Frida och tittar på Sveriges värsta bilförare. Helt underbart!! Haha!! Sen blir det film :)

 

 


Är du vargen eller lammet?

Man vågar inte stå för sina egna åsikter.
För man är rädd för att visa vad man själv tycker.
Man är rädd för att någon ska gå emot det man säger.
Man vill passa in.
Man vill bli omtyckt.
För man vill inte vara det lilla utsatta lammet.
För vem vill det?

Men en sak ska ni veta.
Att vargen är den svagaste i hela spelet...




Svängande humör

Vet inte vad det var för fel på mig idag. Humöret har varit på topp stundtals och ibland har jag varit så himla tjurig. Sockersuget är även förbannat jobbigt idag, usch vilken skitdag..!
Tur lilla mamma räddade mig med en rolig tur inne i Linköping. Alltid kul att göra något med lilla mammsen, händer alltid något oväntat hehe!






Aldrig igen

Haha okej, säger bara aldrig igen!! Skidor är ju livsfarligt!! Var livrädd hela tiden, trodde jag skulle dö :/ Naae, inga med skidor denna vecka. Får la åka hit om några år i stället :)

 


Lilla lektionen..

Den här lektionen är den segaste vi har på hela veckan. Och just idag, just nu, har vi visst ett läxförhör som ingen visste om! Så bra koll har vi.. Tur ribban inte är så högt satt så man kan prata med varandra och sitta med böckerna framme.




Jumpa och longering

I stället för att träna hemma följde jag med mamma på en lugn jumpalektion uppe i Granforsen. Jag är inte den som jublar över att träna med andra folk, kan och vågar inte ordentligt då. Fick i alla fall några tips på bra övningar jag kan träna på hemma, så det var lite kul i alla fall!! :)

Sessan tog jag med mig upp till fältet och longerade. Spänd i början - huvudet högt och älgade på.. Måste få ut henne lite mer tror jag :) Hon har i vilket fall blivit jätte mysig, älskar när man kliar henne i ansiktet och håller på. Ganska så otroligt egentligen med tankte på att hon var så skygg och rädd om ansiktet i början! :)




I Jonnas lilla stuga

Har nu kommit in till Jonnas stuga som vi ska sova i inatt. I morgon får vi vår andra stuga som vi ska sova i resten av dagarna :) vi har precis ätit köttbullar och potatismos och nu vet jag inte riktigt vad som händer. Men i morgon ska vi upp tidigt och åka skidor iallafall :)

 


Äntligen framme!

Nu är det -12 grader och vi är snart framme i lindvallen :)


Snööööö

Ju längre vi åker ju mer snö blir det oxå. Fast än så länge är det inte så kallt, -4 grader hittills :)


Mot Dalarna

Har nu suttit i bilen ett tag. Vi åkte halv 12 ifrån Mjölby och gjorde nyss ett stopp på Max för lite käk. Nu har vi 3-4 timmar kvar sen ska vi antagligen vara i Sälen. Känns faktiskt helt okej med lite semester, komma ifrån allt lite.
Jag tycker det är grymt läskigt att åka skidor med det kommer nog gå bra :P
När vi kommer fram så ska vi hyra skidor och det :)
Ha det bra!


Elektricitet

Nu har jag skrivit, förhoppningsvis, mitt sista fysikprov i Fysik A! Dock så tror jag inte att jag kommer få något MVG, var tolv frågor och jag hann precis göra hela provet på 1,5 timme. Skulle ha behövt kolla igenom det en gång men eftersom jag kände mig så stressad struntade jag i det, får väl se hur det går helt enkelt :)




RSS 2.0